Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

E-gears hemmelighed: Derfor kan vi sælge software så billigt

E-gear har så lave priser, at softwareproducenter lufter mistanken om ulovlig parallel-import. Se e-gear-direktør Christopher Hammers forklaring på de lave priser.

Webbutikken e-gear.dk har så lave priser på blandt andet Office-pakker og antivirus-programmer, at flere softwareproducenter mistænker firmaet for ulovlig import.

Det kan du læse mere om her: Dansk web-butik mistænkt for ulovlig import af software

Hos e-gear.dk fortæller indehaver Christopher Hammer, at han som oftest køber sine varer gennem store udenlandske distributører i blandt andet Europa og USA.

Han ønsker dog ikke at oplyse navne på sine leverandører.

"Jeg har kontakter i USA, Europa og Asien. Det er et spørgsmål om, hvor jeg kan få det billigst. Jeg skal være ærlig og sige, at nogle gange er jeg ikke er 100 procent sikker på, hvem det er, jeg har fat i. Meget foregår over email. Så køber jeg til en start en testversion, hvor jeg selv tester produktet. Hvis det fungerer, køber jeg så et parti. Så jeg er ikke specielt kræsen med, hvem jeg har partnerskab med," siger Christopher Hammer.

"Vi sælger et originalt produkt. Det, som kunderne får, er et download-link til en prøveversion, og så får de en licensnøgle, så de kan aktivere deres produkt," siger han.

"Jeg har en lille mistanke om, at der er en eller anden form for monopolisme i Danmark indenfor softwarebranchen"

Han mener desuden, at de normale priser på de mest almindelige softwareprodukter er alt for stramt styret af producenterne.

"Jeg har en lille mistanke om, at der er en eller anden form for monopolisme i Danmark indenfor softwarebranchen. Der er ikke særlige mange spillere på det marked, når vi taler salg til privatkunder. Det er de samme priser overalt, og så bliver man en gamechanger, når man introducerer lavere priser," siger Christopher Hammer.

Han har efter eget udsagn gennem længere tid forsøgt at få et samarbejde i stand med blandt andet Symantec, som dog aldrig har svaret på hans henvendelser.

Han fortæller desuden, at e-gear.dk selv står for supporten til sine kunder.

"Vi har ikke telefonservice. Det kan vi ikke overkomme. Men vi laver service via email, fordi vi vil tilbyde vores kunder noget andet, end de er vant til i andre danske webshops, hvor svartiderne er meget lange. Men hvis der er et teknisk problem, som vi ikke selv kan løse, sender vi det videre til producenten," siger Christopher Hammer.

Læs også kritikken fra softwareproducenterne: Dansk web-butik mistænkt for ulovlig import af software

Læs også:

Microsoft knalder dansk hosting-pirat

Microsoft knalder dansk distributør for pirateri




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere