Artikel top billede

Microsoft-topchef: Vi har et Windows for meget

Tre Windows-versioner er for meget. Vi skal ikke have alle tre, siger Microsoft-chefen Julie Larson-Green.

I dag har Microsoft tre versioner af Windows til enheder: Windows 8, Windows RT og Windows Phone.

Men sådan skal det ikke fortsætte, afslørede chefen for Microsoft Devices and Studios, Julie Larson-Green, da hun blev interviewet på konferencen UBS Global Technology Summit.

I en udskrift af interviewet, som kan læses her, fremgår det, at hun bliver spurgt til, hvad Microsoft helt præcis har opnået med Windows RT?

"Når du ser på industrien, mener jeg, at der helt klart er et behov for en simplificeret oplevelse for forbrugerne på enhederne," siger hun og henviser blandt andet til, at det er en af forklaringerne på iPad'ens succes.

"Den får ikke virus. Den er ikke så fleksibel, du kan ikke gøre så meget med den, men det er en mere glidende oplevelse, selv om den er mere simplificeret."

"Så Windows på ARM, eller Windows RT, var vores første forsøg på at skabe den mere lukkede, færdige oplevelse, hvor der ikke er hele Windows-fleksibiliteten, men mulighederne med Office og alle de nye applikationer," lyder det fra Julie Larson-Green.

Windows RT ikke nogen succes

Windows RT er dog blevet kritiseret for at have for mange begrænsninger, ligesom det har været en udfordring at få app-udviklere og producenter til at fokusere på denne platform, når der umiddelbart er større perspektiver i at satse på Windows Phone og Windows 8.

Julie Lawson-Green erkendte på UBS Global Technology Summit, at Microsoft ikke har været god nok til at forklare, hvorfor der skulle være både den meget simple Windows-oplevelse med RT-versionen og den mere fleksible med det fulde Windows 8.

"Jeg tror ikke, at vi forklarede det super godt. Jeg tror ikke, at vi differentierede enhederne nok. De så ens ud. At bruge dem er det samme. Det (Windows RT, red.) gjorde bare ikke alting, som du forventede, at Windows skulle gøre det," siger Microsoft-chefen, der endda indrømmer, at Microsoft nok helt skulle have fjernet "Windows" fra denne version.

Hun lover, at selskabet fremadrettet vil gøre mere for at adskille de forskellige systemer. 

"Vi har Windows Phone OS. Vi har Windows RT, og vi har det fulde Windows. Vi skal ikke have alle tre," lyder det i interviewet. 

Samtidig holder Julie Larson-Green dog fast i, at der fortsat er et behov for en anden type styresystemer end den fulde Windows-version. 

"Vi tror på, at der er en verden, hvor der er et mere mobilt operativsystem, der ikke har risici i forhold til batteritid eller sikkerhed. Men det kommer med en pris i forhold til fleksibiliteten. Så vi tror på den vision, og vi fortsætter ad den vej."


Læs også: 

Fem bud: Det skal Microsoft gøre med Windows RT




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere