Artikel top billede

Nu skal du betale: Populær webtjeneste dropper gratis online storage

I de senere år har forbrugerne fået mere og mere online storage - og i mange tilfælde helt gratis. Men nu gør en af de populære cloud-tjenester op med gratis-tendensen.

Mere for mindre - og helst for ingenting.

Det har været en tendens inden for tjenester til online storage i de senere år.

Hos Google får man nu hele 15 gigabyte lagerplads gratis, SkyDrive tilbyder i øjeblikket syv gigabyte gratis, og hos Dropbox får man to gigabyte uden at skulle betale for det.

Men selv om gratis-tendensen er svær at komme udenom, forsøger en af storage-tjenesterne nu alligevel at gøre op med den.

Fra og med den 8. februar vil man hos SugarSync skulle have kreditkortet frem, hvis man vil gøre bruge af tjenestens online storage.

"SugarSyncs kundebase er vokset, og ændringen vil gøre det muligt for virksomheden at øge fokus på opdateringer og forbedringer, der bedre lever op til de nye behov hos forbruger- og virksomheds-kunder," skriver SugarSync, der også lover at være på vej med nye apps og funktioner.

Hvad gør konkurrenterne?

Og selvom det måske virker lidt som en umulig mission, SugarSync nu begiver sig ud på, har CEO Mike Grossman tænkt over tingene.

"Der er mange virksomheder på det her område, der giver storage gratis væk, men de fleste af disse virksomheder vil ikke være levedygtige. Vi er allerede i en solid økonomisk position, og dette skift vil styrke vores forretning yderligere," udtaler han i pressemeddelelsen.

En lille detalje, han dog ikke nævner, er, at selskaber som Google og Microsoft ikke skal leve af deres cloud-storage som enkeltstående produkter, men i stedet bruger det som et redskab til at lokke flere kunder ind i en større butik. 

Det bliver dog alligvel interessant at se, hvordan eksempelvis Dropbox vil reagere på Sugarsyncs nye tiltag. 

Læs også:

Her er de mest populære tjenester til online storage

Bruger du Dropbox, SkyDrive, Google Drive - eller noget helt andet?

Dropbox håner Microsoft og Google: derfor er vi bedst




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere