Artikel top billede

Ordfører: TDC skulle have været splittet op for længe siden

Dansk Folkeparti har ikke lagt sig fast på, hvordan konkurrencen på bredbånd skal forbedres i fremtiden, men der blev begået en klar fejl i fortiden.

I en rapport fra Produktivitetskommisionen hedder det, at det bør undersøges, hvorvidt telegiganten TDC skal splittes op for at skabe bedre konkurrence.

Læs mere om det her.

Imidlertid var TDC's topchef, Carsten Dilling, selv ude at sige, at det så han ingen grund til, mens en fagforeningsmand påpegede, at det kunne blive nødvendigt, hvis TDC ikke ville investere nok på området.

På politisk niveau har finansminister Bjarne Corydon (S) ikke ønsket at kommentere på forslaget fra Produktivitetskommissionen, men det har Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær.

"Jeg havde allerede inden Produktivitetskommissionens rapport fokus på konkurrencesituationen på bredbåndsområdet i Danmark, for det har været offentlig kendt i længere tid, at konkurrencen i det danske marked er meget ringe," forklarer han.

Falder ned på ranglisten

Dennis Flydtkjær peger på, at når man sammenligner med de andre EU-lande, ligger Danmark i bunden på konkurrenceområdet, og "det har vi gjort i mange år og falder længere og længere ned på ranglisten på det område".

Derfor skal der også handling til, mener han.

"Der er helt klart brug for politiske initiativer for at sikre en bedre konkurrence, og der kan en funktionel separation af TDC være en mulighed, men der er også brug for at kigge på reguleringen af teleområdet mere generelt."

"Vi har i DF ikke lagt os fast på nogen modeller, og det er også noget, der kræver grundige undersøgelser og overvejelser," forklarer han.

Noget Dansk Folkeparti dog er meget bevidste om er, "at der helt sikkert er brug for ændringer for at få en bedre konkurrencesituation".

"Det viser det også tydeligt, da vi sidste år oplevede, at en stor del af de andre teleselskaber i samlet flok henvendte sig til regeringen og Folketinget med et nødråb om den dårlige konkurrencesituation og problemet med TDC's dominans i og med, at de ejer nettet," påpeger han.

"Klar fejl"

Faktisk kan fejlen ligge en del år tilbage, siger DF-ordføreren.

"Når man ser i bakspejlet, og hvis man kunne gøre tingene om, så skulle man nok allerede, da staten solgte TDC, havde lavet en opsplitning, så man lavede en Banedanmark-model."

"Altså så nettet var separeret ud i sit eget selskab, som teleselskaberne så kunne købe sig ind på. Det var en klar fejl, at man ikke gjorde det i sin tid," mener Dennis Flydtkjær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere