Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Fagboss: Sådan ser jeg på TDC-opsplitning

Mange af TDC's tusindvis af ansatte er organiseret hos Dansk Metal, hvor en forbundssekretær har flere syn på en opsplitning af telekæmpen.

Hos TDC er rigtigt mange ansatte organiseret hos Dansk Metal.

Og her har Per Påskesen, der er forbundssekretær for Dansk Metals IKT-sekretariat, flere syn på forslaget fra Produktivitetskommissionen om at undersøge mulighederne for opsplitning af TDC.

"På den ene side kan det være meget fornuftigt for at have et sundt marked, hvor der er plads til alle og sund konkurrence," siger han.

Men det afgørende er i hans optik, hvorvidt TDC vil investere det fornødne i ny infrastruktur.

"For hvis TDC sænker sine investeringer på området, så bør der komme stigende fokus på en opsplitning i en eller anden form," udtaler han.

Han peger på, at der er mange måder at gøre det på. Og det er også værd at holde sig for øje, at dokumentationen for et indgreb er betydelig, pointerer han.

Investeringer skal bibeholdes

Men forbundssektretæren angriber også sammenligningen med BaneDanmark.

For det første er bredbåndsområdet meget mere komplekst. Med flere teknologier - som trådløse forbindelser - og vi kører jo kun på en slags skinner.

Dertil kommer, at Dansk Metal ikke ønsker, at folketingspolitikere via noget svarende til Togfonden skal bestemme, hvordan udbredelsen af bredbånd skal foregå.

"Så sammenligningen er meget billig," siger Per Påskesen.

Så længe TDC vil opretholde et ordentligt investeringsniveau i udbredelsen, bliver en opsplitning ikke relevant, mener han.

"Men det kan man sagtens sætte spørgsmålstegn ved, om TDC vil," udtaler han.

I øvrigt kalder Per Påskesen hele rapporten for en "tynd kop te" uden ambitioner.

"Man burde være meget mere offensiv og komme med bud på, hvordan man blandt andet får bredbånd i udkantsområder," påpeger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere