Artikel top billede

Foto: Stratasys.

Stort gennembrud: 3D-printer kan mikse farver og materialer

It-selskab lancerer 3D-printer, der kan arbejde med flere materialer på én gang. Pris: Knap to millioner kroner. Læs her, hvordan du selv kan afprøve 3D-printere for en brøkdel af den pris.

Mens 3D-printere i disse år bliver bedre og bedre, sætter producenten Stratasys en ny dagsorden for markedet. 

Selskabet lancerer således den første 3D-printer, der kan printe med forskelligt materiale og flerfarvet. Printeren med det knap så mundrette navn Objet500 Connex3 Color Multi-material 3D Printer får en prislap på omkring 1,8 millioner kroner.

Til den pris kan man så også forvente en 3D-printer, hvor du kan blande gummi og plastik sammen og forskellige farveblandinger, så du ikke skal printe separate enheder, der så senere skal kombineres ud fra materialevalg og farver.

Det skriver BBC.

Den hellige gral

Ifølge Stratasys marketingchef Bruce Bradshaw vil nyudviklingen i selskabets 3D-printere medføre, at designere kan spare halvdelen af tiden på at udvikle brugbare prototyper, som 3D-printere er blevet brugt til i stor stil i de senere år.

Hans udsagn møder opbakning fra 3D-blad og -konferencevirksomheden TCT.

"Dette er skelsættende. At være i stand til at producere enkelte produkter ved hjælp af materialer med forskellig fasthed og farver har hidtil været den hellige gral i 3D-printningen," siger TCT's operationschef Duncan Wood til BBC.

Stratasys rival, 3D Systems, har for nylig lanceret sin egen multi-materiale-3D-printer med ProJet 5500X , men den kan indtil videre kun printe i sort, hvid og forskellige grader af grå.

Du kan læse mere om 3D-printere her.

Print-selv løsninger til folket

Nyheden om Stratasys' og 3D Systems printere kommer nogenlunde samtidig med, at selskabet 3D Hubs forsøger at få fodfæste i Europa. 

3D Hubs tilbyder en hjemmeside meget lig værelsesudlejningssitet AirBNB, hvor folk enten kan leje værelser og hele lejligheder ud - eller selv leje værelser og en lejlighed hos andre.

Hos 3D Hubs gælder det så 3D-printertrængende folk, der kan leje printer-tid hos folk eller virksomheder med 3D-printere, mens folk med en 3D-printer på lager kan udleje printertid til designere.

3D Hubs holder officiel åbning på fredag i denne uge, men allerede på nuværende tidspunkt kan du finde flere nysgerrige danskere med og uden 3D-printere på sitet, hvor man også kan få oplyst, hvilke materialer og farver man kan printe i - samt ikke mindst tid og pris for printerarbejdet.

Ifølge 3D Hub tager det som regel et par uger, før de nyeste modeller rammer sitet, og du skal derfor nok væbne dig med lidt tålmodighed, inden du kan printe i forskellige materialer og farver.

Læs også:
Nu kan batterier udskrives med en 3D-printer

Nu kommer det første hus fra en 3D-printer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere