Artikel top billede

Foto: Philippe Ramakers

Ups: Halvdelen af klodens internettrafik sendt til én forkert ip-adresse

En DNS-fejl sendte halvdelen af klodens net-trafik til 'fjendens' server.

På trods af den lysebrune kinesiske hud kan man med garanti få øje på de røde ører hos de personer, der står med ansvaret for et af internet-historiens største nedbrud.

Hovedparten af de 500 millioner kinesiske internet-brugere var nemlig uden forbindelse i tirsdags. Det svarer nogenlunde til halvdelen af klodens internet-trafik.

Fejlen ramte både almindelige brugere og store virksomheder som søgemaskinen Baidu.

Det skriver New York Times.

Eksperter forklarer til den amerikanske avis, at nedbruddet sandsynligvis skyldes den firewall, i folkemunde kendt som The Great Firewall of China, som myndighederne benytter til at overvåge og regulere borgernes net-trafik i landet.

Nedetiden er i sig selv en uheldig begivenhed, men der er en ekstra lille krølle på historien. 

Det hele endte hos 'fjenden'

Den statslige organisation, der kontrollerer internettet i Kina fortæller nemlig, at problemet var relateret til DNS-systemet.

Det har betydet, at den kinesiske trafik blev sendt videre til en stakkels lille server hos et selskab i Cheyenne, Wyoming, USA.

DNS er det system, der kobler domænenavn og ip-adresse sammen, og DNS-problemet i Kina bestod i, at alle forespørgsler blev sendt til en enkelt ip-adresse i USA.

Trafikken ramte således Wyoming-selskabet Sophidea med et brag, og den var så enorm, at serveren måtte ned at ligge efter bare millisekunder.

Præcis hvorfor det gik ud over virksomheden står ikke helt tydeligt. 

Fejl eller kinesisk DDoS

Sophidea hævdes blandt andet at stå bag en VPN-lignende tjeneste, der anvendes til at omgå den kinesiske censur.

I et forsøg på at blokere tjenesten kan de kinesiske myndigheder have fejlkonfigureret sit system, så trafikken blev sendt videre i noget, der må være historiens største DDoS-angreb, i stedet for at lukke adgangen til tjenesten.

Nøjagtig hvad der skete er der dog ingen, som med sikkerhed kan forklare.

Det er i øvrigt ikke den eneste bizarre net-fejl, som har ramt den virtuelle verden inden for den seneste uge.

I fredags blev Google nemlig også ramt af en fejl, der sendte tusindvis af mails til en uheldig Hotmail-bruger, uden at han havde mulighed for at stoppe strømmen.

Læs også:

Her er manden bag den kinesiske internet-censur

Sådan snydes den kinesiske netcensur

Google-ikon vil vælte den kinesiske internet-mur




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere