Artikel top billede

Google-ikon vil vælte den kinesiske internet-mur

Eric Schmidt retter et hårdt verbalt angreb mod Kina, som stadig blokerer Youtube og Facebook.

Den tidligere Google-chef Eric Schmidt er overbevist om, at den berømte kinesiske censurmur på nettet - også kendt som Great Firewall of China - er dømt til at fejle. Han forventer at teknologien vil tvinge Kina til at droppe censuren og åbne sit politiske system. Det siger Eric Schmidt, der stadig er bestyrelsesformand for Google, i et interview med The Cable.

"Jeg tror at censur altid vil slå fejl. Kina er den eneste regering som er involveret i aktiv, dynamisk censur. Det lægger de ikke skjul på," siger Schmidt.

Han mener at den kinesiske statscensur holder landets økonomiske udvikling tilbage.

"Min personlige holdning er, at du ikke kan bygge et moderne videnssamfund med den slags opførsel," siger han.

Google har været på kant med Kina siden 2010, hvor søgegiganten stoppede den frivillige selvcensur på google.cn og flyttede den største del af sin kinesiske forretning til Hong Kong. Det skete efter en serie af hacker-angreb mod Gmail, hvor det menes at Kina stod bag.

Mange tjenester er stadig blokeret i Kina. Det gælder blandt andet Googles YouTube og det sociale netværk Facebook. Andre tjenester, som Gmail, er ikke altid tilgængelige. Brugere oplever også, at deres internet-adgang bliver langsommere hvis de indtaster forbudte søgeord.

Google advarer nu sine brugere, hvis de bliver udsat for stats-angreb, og man er også begyndt at give tips til, hvordan man kan slippe forbi den kinesiske internet-mur.

Men Schmidt vil helst ikke se det som en kamp mellem Google og Kina. På det seneste er han rejst i lande som Afghanistan, Pakistan, Libyen og Tunesien.

"Jeg er blevet særlig interesseret i udvidelsen af Google i mærkelige lande - altså lande, der har problemer. Du kan ikke rigtig forstå det, medmindre du rejser og ser det," siger han.

Information er ikke nok til at vælte regeringer, men i sidste ende kan regeringer der bekæmper åbenhed ikke overleve, mener Schmidt.

"Det værste scenarie er at borgerne har enorm adgang til information og regeringen er helt urokkelig. Det kunne være Iran. På et tidspunkt bliver det ustabilt. For at vælte deres leder er de nødt til at have information. Derfor har gennemskuelighed stor betydning," slutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.