Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Bank hiver 45 millioner ud af kendt dansk it-firma

Storbank trækker et stort millionbeløb ud af dansk it-firma i forbindelse med salg. "Helt naturligt," mener it-direktør.

Den kendte it-virksomhed Silkeborg Data, der leverer blandt andet lønsystemer til stribevis af kommuner og regioner, blev for nylig solgt af moderselskabet Jyske Bank til kapitalfonden Axcel.

Det kan du læse mere om her.

Jyske Bank tjente 300 millioner kroner, hed det i forbindelse med salget.

Men der er også blevet hevet 45 millioner kroner ud af it-virksomheden.

Det fremgår således af en besked offentliggjort på Erhvervstyrelsens database over virksomheder cvr.dk den 20. januar 2014, at en kapitatalnedsættelse blev "besluttet 06.01.2014". 

Her fremgår det videre, at selskabet udbetaler 45 millioner kroner til aktionærerne i forbindelse med kapitalnedsættelsen.

Et led i handlen

Computerworld har spurgt administrerende direktør Brian Busk fra Silkeborg Data, hvad der sker.

"Aktiekapitalen er rigtig nok reduceret med 45 millioner kroner fra 50 millioner til fem millioner kroner. Det var et led i handlen, ligesom en udbytteudlodning var," forklarer Brian Busk.

"Det er således Jyske Bank, der trækker penge ud af selskabet, hvilket er helt naturligt," oplyser Brian Busk videre.

Silkeborg Data har længe ligget med "ualmindelig mange likvider", oplyser Brian Busk.

"Det er jo Jyske Banks penge, og så er det ikke Axcels strategi at ligge inde med masser af likvider i selskaberne. De har den tilgang, at penge skal ud at arbejde - de skal investeres aktivt, ikke ligge som likvider eller i obligationer."

"Det giver god mening. Særligt i disse tider, hvor du ikke rigtig får noget i rente og kan låne penge billigt," lyder det videre.

Direktør: Fortsat solid

Han afviser samtidig, at det skulle have betydning for selve forretningen.

"Mentalt betyder det selvfølgelig noget, at jeg ikke har en masse millioner stående i banken, men i praksis betyder det ikke rigtig noget."

"Vi er solide nok og har likvider nok til at realisere vores vækstplaner. Hvis vi hæver ambitionsniveauet og får brug for yderligere penge, så har vi både en god ejer, Axcel, og en god bank, Jyske Bank, i ryggen."

"Vi har således adgang til den nødvendige kapital," siger it-direktør Brian Busk.

Jyske Bank: Derfor
Hos Jyske Bank bekræfter afdelingsdirektør Karsten Dahl, at det er Jyske Bank, der har trukket de 45 millioner kroner ud af Silkeborg Data.

"Det er sådan set ligetil: Silkeborg Data var overkapitaliseret i forhold til sammenlignelige it-virksomheder, hvorfor vi hentede kapitalen hjem til koncernen i forbindelse med salget," siger han.

Karsten Dahl understreger, at der på ingen måde er tale om, at en kapitalfond går ind og bruger en overtaget virksomheds værdier til at finansiere et køb.

Her er tale om, at Jyske Bank som ejer - i forbindelse med salget - trækker 45 millioner kroner ud af selskabet, hvilket var en del af aftalen med Axcel.

"Vi offentliggjorde en positiv resultateffekt for Jyske Bank på 300 millioner kroner, hvilket er upåvirket af kapitalnedsættelsen," lyder det fra afdelingsdirektøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere