Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Jyske Bank sælger it-selskab: Tjener 300 mio. kr.

Silkeborg Data bliver solgt til kapitalfond for 300 mio. kr.

Jyske Bank sælger det helejede datterselskab Silkeborg Data til kapitalfonden Axcel, der er mest kendt for sit ejerskab af smykkefirmaet Pandora. Det skriver Børsen

Salget påvirker regnskabet positivt med 300 mio. kr. efter skat i 1. kvartal 2014, oplyser banken i en selskabsmeddelelse. 

Ifølge banken er det "med henblik på at give de bedste rammer for at udfolde selskabets fulde potentiale. Samtidigt ønsker Jyske Bank at fokusere på koncernens kerneforretninger."

Jyske Bank forklarer, at der gennem årene har været betydelige synergier på it-området mellem banken og datterselskabet, men de findes nu ikke længere i samme omfang, skriver avisen.

Silkeborg Data laver løn- og personaleadministrative løsninger til det offentlige Danmark og har knap 200 medarbejdere. 

Selskabet har givet tocifrede millionoverskud i de seneste fem regnskabsår. Sidste år tjente it-virksomheden 36 mio. kr. ud af en omsætning på 235 mio. kr., skriver Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere