Artikel top billede

Hemmelig Android-plan: Drastisk ændring kan være på vej

Google er tilsyneladende ved at været træt af en særlig problemstilling hos producenterne af Android-produkter. Lækkede informationer peger på, hvordan det skal løses.

I Gartners netop offentliggjorte opgørelse over mobil- og smartphonemarkedet i 2013 fremgår det, at Android er det mest solgt operativsystem med en markedsandel 78,4 procent.

iOS lander på 15,6 procent på andenpladsen, og Microsoft indtager tredjepladsen med 3,2 procent.

Men selv om der altså er installeret Android på omkring otte ud af 10 af de smartphones, der sælges på verdensplan, er Android ikke bare Android - der er derimod tale om flere forskellige versioner af styresystemet.

Det brogede Android-billede kan dog måske snart være fortid.

Flere medier, blandt andre Phonearena.com, hævder at være kommet i besiddelse af lækkede informationer, der beskriver, hvordan Google fremover vil indføre en ny politik, der vil begrænse andelen af enheder, der kører ældre versioner af Android.

Nye regler måske på vej

Google har - hvis informationerne er ægte - sendt følgende besked til en eller flere af hardware-producenterne.

"Fra februar 2014 vil Google ikke længere godkende GMS-distribution (Google Mobile Services, red.) på nye Android-produkter, der bliver sendt afsted med ældre platforms-releases."

"Hver enkelt platforms-release vil have et ‘GMS approval window', der typisk lukkes ni måneder efter, at den næste Android platform-release er offentligt tilgængelig."

Google Mobile Services inkluderer blandt andet populære tjenester som Google Maps og Google Play Store.

Det vil derfor give smartphoneproducenten et forklaringsproblem over for kunderne, hvis en ellers relativ ny telefon eksempelvis ikke kan godkendes til Google Play Store, fordi den kører en ældre Android-version.

Her er alle Android-versionerne

Nu ved vi som sagt ikke, om den lækkede information er ægte, men det er en velkendt problemstilling, at Android har været præget af for megen fragmentering - og Google arbejder i øvrigt også løbende på at ændre dette.

Det ses blandt andet ved, at den nyeste version, KitKat, er designet til også at kunne køre på ældre hardware.

En af forklaringerne på, at det til tider kan være en længere proces, fra nye Android-versioner frigives, til de lander på brugerens smartphone eller tablet, er, at det er mobilproducenterne, der justerer versionen og tilpasser den til de konkrete telefoner, før opdateringen sendes ud.

Her er Android-versionerne i dag

Googles udvikler-side (se figur nederst) fremgår det, hvordan udbredelsen af de forskellige Android-versioner er i dag.

Jelly Bean ligger i øjeblikket på 60,7 procent som den mest udbredte version. Andenpladsen indtages af Gingerbread med 20 procent, mens Ice Cream Sandwich har 16 procent.

Den nyeste version af Android, KitKat, er endnu kun at finde på 1,8 procent af de Android-telefoner, der indgår i statistikken - det skyldes dog først og fremmest, at KitKat først blev frigivet til de første produkter i november sidste år.

Læs også:

Alt du skal vide om Android 4.4 KitKat

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Her er den mest populære Android-version




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere