Artikel top billede

Kunne have købt Android: Sådan missede Samsung købet

For nogle år siden stod sydkoreanske Samsung med den store chance for at købe Android for en slik. Det gik imidlertid ikke som forventet. Se her, hvordan det gik galt.

Android-systemet kunne have haft en ganske anden skæbne, før Google købte det i 2005, og fra 2007 rullede det ud, så det i dag er på mere end én milliard enheder over hele kloden.

For allerede i 2004 blev sydkoreanske Samsung tilbudt at købe Android.

Men det var selskabet ikke synderligt interesseret i, fremgår det i bogen 'Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution'.

Det skriver ubergizmo.com.

'Er du skæv?'

Efter at have arbejdet på Android-systemet i et års tid tog Androids chef, Andy Rubin, i 2004 kontakt til Samsung, da han anså telefonfabrikanten som en værdig arvtager, der havde ressourcerne i orden til at løfte Android-udviklingen.

Salgssnakken gik dog ikke helt, som han havde håbet på, da hele Android-selskabet med alle otte ansatte fløj til Seoul i Sydkorea for at sælge systemet.

For ifølge bogen om Apple og Googles kamp for at vinde smartphone-markedet var der på det møde ikke den store respons ud over fornærmelser fra Samsung-folkene.

"I og hvilken hær skal gå i gang med at skabe dette her? I er seks folk. Er du skæv?" er Samsung-chefernes indledende bemærkninger til at købe Android, som Andy Rubin husker det.

"Det var grundlæggende, hvad de sagde til mig, hvorefter de grinede mig ud af bestyrelseslokalet," forklarer Andy Rubin efterfølgende i bogen.

Google køber for en slik

Andy Rubin fortæller siden, at Google slog til blot to uger senere, hvor søgegiganten betalte omkring 270 millioner kroner for Android, hvor folk som blandt andre Andy Rubin fulgte med over til Google.

Samsung har siden produceret flere håndfulde forskellige Android-telefoner og tjent rigtig godt på styresystemet, men selskabet kunne altså have siddet som enehersker af Android med dertil hørende app-butik og udviklingskontrol.

Siden lanceringen af Android i efteråret 2007 har det taget styresystemet godt fem år at nå en global markedsandel på smarthonemarkedet på lige knap 80 procent. Apples iOS sidder på cirka 13 procent, mens resten er fordelt på selskaber som Microsoft, RIM og Nokia.

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple


Kæmpe overblik: Her er den store mobil-krig i 2014




IT-JOB

IT & Co ApS

IT-tekniker

Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI)

IT-udvikler

Centrica Energy

Senior Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere