Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Facebook køber kæmpe-konkurrent for 100 milliarder kroner

Opdateret: Mark Zuckerberg og Facebook køber en af verdens mest populære apps for et kæmpe milliard-beløb. Få forklaringen her.

Facebook køber den populære app WhatsApp for et beløb, der svarer til lige omkring 100 milliarder kroner.

Det meddelte selskabet sent onsdag. I en besked på Facebook fra Mark Zuckerberg lyder forklaringen:

"Vores mission er at gøre verden mere åben og sammenkoblet. Det gør vi ved at bygge services, der hjælper mennesker med at dele en hvilken som helst slags indhold med en hvilken som helst gruppe mennesker, som de ønsker."

"WhatsApp vil hjælpe os med at gøre dette ved fortsat at udvikle en service, som mennesker rundt omkring på kloden elsker at bruge hver eneste dag," skriver Mark Zuckerberg. 

Læs også: Derfor betaler Facebook 100 milliarder kroner for firma med 50 ansatte - her er planen.

Så meget betaler Facebook

Beløbet på 19 milliarder dollar - eller omkring 100 milliarder kroner - er på alle måder gigantisk. 

Til sammenligning var prisen kun 9,8 milliarder kroner, da Google i 2006 opkøbte YouTube, og Nokia, som Microsoft er ved at købe, koster lige omkring 40 milliarder kroner. 

Det skal dog tilføjes, at omkring 12 milliarder af de dollar, Facebook betaler for WhatsApp, skal falde i form af Facebook-aktier. 

Derudover skal der omkring fire milliarder dollar på bordet i form af kontanter, og yderligere tre milliarder skal betales til stifteren af WhatsApp, Jan Koum, og de øvrige medarbejdere, også i form af aktier. 

WhatsApp har omkring fem år på bagen og har i dag 50 medarbejdere. 

Derfor køber Facebook WhatsApp

Det er ikke svært at forstå, at Facebook kan se muligheder i at eje WhatsApp, der lader brugerne sende gratis beskeder til hinanden fra deres smartphones.

Det er samme koncept, Facebook selv har i form af Facebook Messenger, men ved at nuppe WhatsApp kan Mark Zuckerberg og Facebook få en endnu mere dominerende position på området.

WhatsApp har omkring 450 millioner brugere, og der kommer omkring en million nye brugere til hver eneste dag.

"WhatsApp er en simpel, hurtig og stabil mobil besked-tjeneste, der bruges af over 450 millioner mennesker på alle større mobil-platforme," skriver Mark Zuckerberg.

"WhatsApp vil fortsætte med at fungere uafhængigt hos Facebook. Produkt-roadmap'en vil forblive uændret, og teamet vil blive i Mountain View."

"Over de næste par år vil vi arbejde hårdt på at hjælpe WhatsApp med at vokse og at koble hele verden sammen," lyder det videre fra Facebook-stifteren, der altså tilsyneladende ikke har tænkt sig bare at sluse WhatsApp-brugerne ind i Facebook Messenger.

Mark Zuckerberg skal i næste uge holde en keynote-tale på verdens største mobilkonference, Mobile World Congress i Barcelona, så mon ikke WhatsApp-købet bliver et stort tema der.

Læs mere om forventningerne til Zuckerberg og de andre talere på MWC 2014 her.

Læs også: Derfor betaler Facebook 100 milliarder kroner for firma med 50 ansatte - her er planen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere