Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Ny Microsoft-boss rydder op: Kendte topchefer sættes på porten

Microsofts nye topchef svinger øksen over selskabets topchefer. Alle chefer for udviklingen af Windows 8 er nu fjernet.

Blot en måned efter, at Satya Nadella blev udnævnt til ny topchef for Microsoft, svinger han kniven.

Han fyrer nemlig to af Microsofts absolutte topchefer, der begge som ham har været i spil til jobbet som Steve Ballmers afløser som ny topchef for Microsoft.

Det drejer sig om den tidligere Skype-chef og nuværende såkaldt 'business strategy evangelist i Microsoft, Tony Bates, samt Microsofts øverste marketingchef, Tami Reller.

Tami Reller var indtil i sommer chef for selskabets Windows-division sammen med Julie Larson-Green, der er blevet degraderet til til en nyoprettet stilling som såkaldt 'chief experience officer' i Microsofts division for applikationer og services.

Begge har været executive vice presidents i Microsoft, som er den højeste stillingsbetegnelse under den øverste chef i selskabet med direkte reference til selskabets topchef.

Med fyringen af Tami Reller er alle de øverste chefer for udviklingen af Windows 8 blevet fjernet fra Microsoft.

Tidligere har Windows-chef Steven Sinofsky og de mangeårige udviklingschefer Jon DeVaan og Grant George forladt selskabet, mens Steven Sinofskys afløser, Julie Larson-Green, altså er blevet degraderet.

Det kan du læse mere om her: Microsoft-topchef forlader selskabet - afløseren er klar

Ud i kulden

Både Tami Reller og Julie Larson-Green tabte kampen om topplaceringerne i selskabet i forbindelse med den store re-organisering, 'One Microsoft,' som forhenværende topchef Steve Ballmer satte i gang.

Den kan du læse mere om her: Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft.

Tami Reller og Tony Bates kan længe have anet, hvad der har været på vej.

I hvert fald har de begge solgt massivt ud af deres Microsoft-aktier siden i sommer.

Tony Bates har siden august solgt godt 350.000 aktier og scoret 60 millioner kroner, mens Tami Reller har solgt knap 260.000 aktier og scoret knap 48 millioner kroner.

Tami Reller ejer fortsat 456.000 Microsoft-aktier, mens Tony Bates ejer 615.000 styks.

Executive vice president for såkaldt avanceret strategi, Eric Rudder, overtager midlertidigt Tony Bates' ansvarsområder, mens Chris Caposella bliver ny marketingdirektør for selskabet.

Læs også: Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere