Artikel top billede

Derfor går Bibob-Frank sammen med TDC

Frank Rasmussens nyeste idé vil gøre op med den evige priskrig i telebranchen: Det er dødssygt at spare en tier på et mobilabonnement, siger han.

De seneste tyve år har mobil-iværksætteren Frank Rasmussen opbygget og solgt lavpriskoncepter som Bibob og Telmore for mere end en halv milliard kroner. Det har gjort ham til en rig mand.

Men nu går Bibob-Frank den anden vej og satser - sammen med TDC - på nye services, der kan stoppe den nedadgående spiral i telebranchens kroniske priskrig.

Gennem selskabet Justfone vil Frank Radmussen udvikle en ny palet af funktionaliteter, der med hans egne ord vil gøre brugen af mobiltelefoner mere effektiv.

"Hele branchen fokuserer på at gøre tingene billigere og billigere og billigere. Vil man differentiere sig i dag er det et spørgsmål, om man kan spare en 10'er på en abonnementspakke her og der. Det er ikke det, vi vil. Vi vil tilføre funktionalitet, som gør at man som mobilkunde kan få et meget mere effektivt brug af sin telefon," siger Frank Rasmussen til Computerworld.

Han nævner en mere intelligent udgave af mobilens telefonsvarer som et eksempel på en funktionalitet, der kan gøres smartere for brugerne.

Stor palette af nye funktioner på vej

"Det er ikke særlig convenient, at du skal lægge en besked på min telefonsvarer, og jeg skal ringe op og lægge en besked på hos dig. Vi hader det allesammen. Men hvad nu, hvis du ringer til mig, og jeg ikke er ledig, og du så får du en besked, når jeg er ledig igen. Det er kun en ud af en kæmpepalette af funktioner, som vi kommer til at lave," fortæller Frank Rasmussen.

"Hvis vi kan spare en virksomhed en times spildtid på et abonnement, er det lige pludselig interessant"

"I runde tal koster en medarbejder i en virksomhed mellem 500 og 800 kroner i timen, hvis man regner det hele med - husleje, rengøring bogholderi og det hele. Hvis vi kan spare en virksomhed en times spildtid på et abonnement, er det lige pludselig interessant. Det har en værdi på 500 kroner. Og det er meget sjovere end at spare en tier på et abonnement," siger han.

Han nævner også en feature, som gør det muligt at have flere telefonnumre på en telefon, så en håndværker slipper for at gå rundt med to eller tre forskellige telefoner hele sin arbejdsdag.

Sammen med en række investorer har han over det seneste år skudt omkring seks millioner kroner i selskabet. Og senest har han så fået TDC med på vognen som investor.

Justfone er ikke blevet solgt

Frank Rasmussen ønsker dog ikke at oplyse, hvor mange penge TDC har lagt på bordet for at være med i hans nye eventyr. Han understreger dog, at der ikke er tale om, at han har solgt Justfone til TDC, som det ellers er fremgået af dagspressen.

"Der er foretaget en kapitalforhøjelse, ved at TDC skyder penge ind, så de ejer halvdelen af Justfone, men vi er enige om, at vi ikke vil oplyse de økonomiske detaljer i handlen," siger Frank Rasmussen.

Da Justfone tilbage i december fik tilført kapital, var afregningskursen på 500, svarende til et kapitalgrundlag på 18 millioner kroner.

Værdien af Justfone er næppe faldet siden da - snarere tværtimod. Et ædrueligt bud lyder derfor på, at TDC har lagt et sted mellem 18 og 36 million kroner på bordet.

"Nu er vi rigtig godt polstret til at udvikle og arbejde i retning af at skabe en succes, som ikke kun relaterer sig til det danske marked. Vi går efter en international succes. Det er måske det mest interessante. TDC har jo ikke bare investeret i et dansk mobilselskab. De har investeret i et selskab, der skal ud at prøve kræfter med verden," siger Frank Rasmussen.

Læs også:

Frank Rasmussen gør det igen: Scorer kassen på at sælge teleselskab til TDC

Frank 'Bibob' Rasmussen stifter nyt teleselskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere