Artikel top billede

Microsoft har fyldt den nye opdatering til Windows Phone med masser af nyheder. Foto: Nicolai Devantier.

Så vild bliver Windows Phone 8.1

En ny funktion i Windows Phone 8.1 vil ændre den måde, vi taler i telefon på. Her er nyhederne og billederne af den næste version af Microsofts mobile styresystem.

Build, San Francisco Springet fra Windows Phone 8 til Windows Phone 8.1 bliver stort.

Ikke mindst på grund af en ny funktion i version 8.1. Microsoft har nemlig indbygget en digital, stemmestyret og personlig assistent, som er integreret meget dybt i operativsystemet.

Den første fremvisning af assistenten, som er blevet døbt Cortana, var ganske imponerende. Cortana kan nemlig både tale og genkende tale.

Specielt overrasker den måde, hvorpå Microsoft har forbundet personlige oplysninger, kontakter, apps og data til en talende enhed.

Assistenten læser dine mails

Ideen er at samle informationer om brugeren og benytte dem som grundlag til at gøre assistenten mere og mere intelligent.

Det gør man gennem at samle data om den daglige brug af telefonen, men også ved at give adgang til indhold i dine mails og dokumenter.

Sidst men ikke mindst kobles assistenten sammen med søgemaskinen Bing for at hente nye informationer fra nettet.

På den måde opbygger Cortana både et detaljeret billede af brugeren og har mulighed for at hente eksterne guldkorn fra nettet.

Så helt praktisk kan man sige til sin telefon, at den skal oprette en aftale i kalenderen på lørdag klokken ti eller bede om et svar på, hvor mange kalorier der er i en banan.

Funktionen gør dog ikke så meget væsen af sig på den visuelle side, hvor den blot ligger gemt bag en flise på telefonens menu.

Bedre Wi-Fi og skærmlåsmenu

Der bliver tilføjet en stribe andre ændringer i Windows Phone 8.1.

Det bliver muligt at benytte apps på skærmlåsen, der bliver interaktiv, alle fliser kan dækkes med et enkelt foto, og så er der kommet bedre kontrol over eksempelvis Wi-Fi.

Både gennem et såkaldt Action Center, der kontrollerer Wi-Fi, Bluetooth eller flytilstand, og også ved at styre Wi-Fi-funktionen langt strammere.

Det gør Microsoft blandt andet ved at analysere på hotspots og foreslå brugeren det hotspot, der er bedst.

Ligeledes kan en bruger dele sin adgangskode i hjemmet med venner og familie automatisk via telefonen helt uden at skulle fortælle koden.

Sidst, men ikke mindst, kan man dele Wi-Fi-koder på tværs af sine Windows-enheder, så man kun behøver at skrive en adgangskode ind én gang for at benytte den på alle enheder.

Bedre browser

Microsoft har også valgt at lægge Internet Explorer 11 på telefonen i den nye opdatering, der kommer "i løbet af de næste måneder."

Opdateringen kommer således som en opdatering til alle Lumia-modeller i løbet af sommeren.

Men allerede i denne måned bliver de første telefoner baseret på Windows Phone 8.1 sendt på markedet.

Læs også:

Her er Nokias spritnye Windows Phone 8.1-modeller

Microsoft i snedig manøvre med nye Windows-telefoner




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere