Artikel top billede

Microsoft i snedig manøvre med nye Windows-telefoner

Der skal mere gang i salget af Windows Phone, og derfor tager Microsoft nu helt nye metoder i brug, der i høj grad skal gøre indhug i Androids markedsandel.

Selv om forbrugerne for alvor er begyndt at tage Windows Phone til sig, har Microsoft stadig brug for at booste salget markant, hvis Windows Phone skal kunne bide skeer med Android og iOS.

Det er nemlig primært i Europa og USA, at Windows Phone vinder frem, så når man ser på Gartners opgørelse over det globale smartphonemarked i 2013, fylder Windows Phone ikke meget.

Microsoft indtog tredjepladsen med beskedne 3,2 procent ifølge Gartners 2013-opgørelse. Android var det mest solgte operativsystem med en markedsandel på 78,4 procent. iOS landede med 15,6 procent på andenpladsen.

Nyhedsmediet Times of India skriver, at Microsoft nu vil tilbyde Windows Phone-styresystemet uden licensafgift til to indiske telefon-producenter.

Android er gratis

Det blev allerede på Mobile World Congress i sidste måned annonceret, at de indiske producenter Lava and Karbonn ville begynde at producere Windows Phone-smartphones.

Kilder fortæller dog til Times of India, at parterne allerede sidste år forhandlede, og at det først var, da Microsoft gik med til at fjerne licens-omkostningen, at der for alvor kom skred i sagerne.

Ifølge Times of Indias oplysninger betalte Nokia oprindeligt mellem 20 og 30 dollar i licensafgift per solgt Windows Phone-enhed.

De vilkår ser formentlig noget anderledes ud nu, når Nokia bliver indlemmet i Microsoft-koncernen, men det siger noget om, at licensen er en ikke ubetydelig omkostning for producenterne.

Det er ikke mindre relevant, når det er gratis at benytte Android i produkterne.

Derfor kan det få stor betydning

Nu ventes det, at de indiske Windows Phone-telefoner kan ramme markedet inden for de kommende måneder.

Det er netop i et land som Indien, at Microsoft for alvor vil kunne få gang i salget af telefoner i en grad, så Windows Phone også på globalt plan kan komme til at fylde noget mere.

Microsoft har afvist at kommentere nærmere på aftalen med de indiske producenter.

IDC-analytiker Manasi Yadav fra Indien beskriver dog de mulige perspektiver: 

"Lokale telefon-producenter er fortrolige med Android. De er stadig usikre på Windows Phone. Hvis OS'et er gratis, vil de være mere rolige, mens de eksperimenterer med det på markedet," lyder en kommentarer fra IDC til Times of India.

Det er i øvrigt ikke kun Microsoft, der flirter med andre partnere end Nokia. Nokia selv har netop annonceret sine første Android-telefoner - læs mere om dem [url=her.

Læs også:

Kæmpe strategiskift: Nu satser Nokia på Android-platformen

Her er taberne på det danske smartphone-marked

Test: Nokia Lumia 1520 er en gigantisk mobil der udløser fnis

Derfor skal Nokia og Android imponere på MWC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.