Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Microsoft i snedig manøvre med nye Windows-telefoner

Der skal mere gang i salget af Windows Phone, og derfor tager Microsoft nu helt nye metoder i brug, der i høj grad skal gøre indhug i Androids markedsandel.

Selv om forbrugerne for alvor er begyndt at tage Windows Phone til sig, har Microsoft stadig brug for at booste salget markant, hvis Windows Phone skal kunne bide skeer med Android og iOS.

Det er nemlig primært i Europa og USA, at Windows Phone vinder frem, så når man ser på Gartners opgørelse over det globale smartphonemarked i 2013, fylder Windows Phone ikke meget.

Microsoft indtog tredjepladsen med beskedne 3,2 procent ifølge Gartners 2013-opgørelse. Android var det mest solgte operativsystem med en markedsandel på 78,4 procent. iOS landede med 15,6 procent på andenpladsen.

Nyhedsmediet Times of India skriver, at Microsoft nu vil tilbyde Windows Phone-styresystemet uden licensafgift til to indiske telefon-producenter.

Android er gratis

Det blev allerede på Mobile World Congress i sidste måned annonceret, at de indiske producenter Lava and Karbonn ville begynde at producere Windows Phone-smartphones.

Kilder fortæller dog til Times of India, at parterne allerede sidste år forhandlede, og at det først var, da Microsoft gik med til at fjerne licens-omkostningen, at der for alvor kom skred i sagerne.

Ifølge Times of Indias oplysninger betalte Nokia oprindeligt mellem 20 og 30 dollar i licensafgift per solgt Windows Phone-enhed.

De vilkår ser formentlig noget anderledes ud nu, når Nokia bliver indlemmet i Microsoft-koncernen, men det siger noget om, at licensen er en ikke ubetydelig omkostning for producenterne.

Det er ikke mindre relevant, når det er gratis at benytte Android i produkterne.

Derfor kan det få stor betydning

Nu ventes det, at de indiske Windows Phone-telefoner kan ramme markedet inden for de kommende måneder.

Det er netop i et land som Indien, at Microsoft for alvor vil kunne få gang i salget af telefoner i en grad, så Windows Phone også på globalt plan kan komme til at fylde noget mere.

Microsoft har afvist at kommentere nærmere på aftalen med de indiske producenter.

IDC-analytiker Manasi Yadav fra Indien beskriver dog de mulige perspektiver: 

"Lokale telefon-producenter er fortrolige med Android. De er stadig usikre på Windows Phone. Hvis OS'et er gratis, vil de være mere rolige, mens de eksperimenterer med det på markedet," lyder en kommentarer fra IDC til Times of India.

Det er i øvrigt ikke kun Microsoft, der flirter med andre partnere end Nokia. Nokia selv har netop annonceret sine første Android-telefoner - læs mere om dem [url=her.

Læs også:

Kæmpe strategiskift: Nu satser Nokia på Android-platformen

Her er taberne på det danske smartphone-marked

Test: Nokia Lumia 1520 er en gigantisk mobil der udløser fnis

Derfor skal Nokia og Android imponere på MWC
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Lead

Netcompany

IT Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Solution Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere