Artikel top billede

Billede: Blog.msdn.com (Foto: Msdn.com)

Microsoft bøjer sig: Startknappen på vej tilbage i Windows

Startknappen er på vej tilbage til Windows, hvor livet med mus og tastatur også bliver en del nemmere på pc'en. Læs her om gamle funktioner, der snart kommer som nyheder til Windows 8.1.

Efter et langvarigt pres fra sine brugere og kunder genintroducerer Microsoft nu startknappen i den kommende opdatering af Windows 8.1.

Det skriver The Verge, der omtaler den kommende startknap med lancering 'senere på året' som en kombination af den traditionelle Windows-startknap med mulighed for et ekstra fold-ud-kig på mini-tiles, der blev introduceret med Windows 8-designet Metro.

Desuden er der også gode nyheder til det traditionelle desktop-folk med mus og tastatur.

Tilbage til rødderne 
Det skyldes, at de moderne Windows 8-applikationer fremover kan afvikles i deres eget vindue, hvilket synes at være et lille opgør med Metro-designet, der blev skabt til at kunne køre på alle - også håndstyrede - platforme.

Styringen med mus bliver dermed nemmere og mere fleksibel, da der nu i toppen af programvinduet kommer adgang til luk-funktion og mulighed for højreklik for funktionsoversigt fra Metro-skærmen, som det kendes fra Windows-skrivebordet.

Microsofts Danmarks divisionschef for Windows, Martin Thorning Hansen, skriver i et blog-indlæg fra selskabets store San Francisco-konference Build, at flere funktioner i Windows 8.1 allerede er klar fra næste uge uden dog at nævne startknappen.

Opdateringen bliver til gengæld forsynet med en sluk-genstart-knap i øverste højre hjørne, så man ikke skal navigere på må og få med musen i hjørnerne på det nye Windows. Også et ikon til søgninger bliver introduceret som et fast element på skærmen.

Derudover forlyder det, at det bliver muligt at fastgøre favorithjemmesider og apps fra Windows Store på proceslinjen nederst på skrivebordet.

Mere mobil-styring

Microsoft barsler også med nye funktioner på mobile device management-siden.

Det gælder eksempelvis kontrol med visning af hjemmesiden i forhold til surf-politikken i ens virksomhed.

Opdateringen kommer automatisk tirsdag den 8. april, hvor Windows XP til gengæld får sit endelige dødsstød.

Læs også:

Beta-tester: Windows 8.1 får en ny Start-knap til april




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere