Artikel top billede

Foto: Robert Hendel. (Foto: Robert Hendel)

Nyt ledelsesopgør: Endnu en af iPhonens opfindere forlader Apple

Manden bag den ikoniske slide-to-unlock-funktion forlader Apple efter opgør med en magtfuld Apple-chef.

For halvandet år siden blev Apples iOS-chef Scott Forstall fyret

Han spillede en hovedrolle i skabelsen af iPhonen, og nu forlader endnu en central skikkelse Apple. 

Det drejer sig om Greg Christie, der siden 2012 har været ansvarlig for Apples grafiske brugerflade og har været med til at udvikle mange af de software-funktioner, der i dag kendetegner iPhonen.

Han står blandt andet bag skabelsen af den ikoniske "Slide to unlock-funktion," der i øjeblikket spiller hovedrollen i en patent-retssag mellem Apple og Samsung

Apple bekræfter fyringen over for den britiske finansavis Financial Times, og den normalt velunderrettede Apple-blog 9to5Mac skriver, at fyringen kommer, efter at der er opstået uenighed mellem Christie og Apples magtfulde chefdesigner, Jonathan Ive.

Uenig om ny designlinje

Efter fyringen af Scott Forstall i 2012 overtog Jonathan Ive ansvaret for både det industrielle design samt det grafiske design i Apples-produkter, og kort tid efter dikterede han en helt ny grafisk designlinje.

Denne beslutning ledte ifølge 9to5mac til sammenstød mellem Christie og Ive, hvilket nu tilsyneladende er kulmineret med Christies afgang.

Afgangen betyder formentlig, at Ive vil få endnu mere magt over det grafiske design i iOS.

Det sker, blot få måneder før Apple skal præsentere den seneste generation af iOS-styresystemet. iOS 8 forventes at blive præsenteret til Apples udviklerkonference, WWDC, der foregår den 2. juni i San Francisco. 

Gav stort iPhone-interview til avis

Greg Christie har været ansat i Apple siden 1996, og hans navn står på flere hundrede Apple-patenter.

Det er blot få uger siden, at Christie blev interviewet af den amerikanske avis Wall Street Journal, hvor han talte ganske åbent om, hvordan det var at være med til at designe iPhonen.

Her fortalte han blandt andet, at de to et halvt år, der førte op til lanceringen af iPhonen, føltes som et langt og udmarvende maraton, hvor daværende topchef Steve Jobs personligt blandede sig i selv mindre detaljer om alt fra udseendet på telefonens kalender til udseendet på e-mail-indbakken. 

Men belønningen kom den dag, da iPhonen skulle præsenteres, og Christie trådte ind i det auditorium, hvor Steve Jobs kort tid senere ville løfte sløret for den banebrydende telefon: 

"Mit hjerte hoppede en ekstra gang, mens jeg tænkte: Det her. Det kommer rent faktisk til at ske," fortæller han i interviewet med Wall Street Journal. 

Læs også:
Apple-opfinder løfter sløret: Sådan føltes det at lave den første iPhone 

Mød Tony Fadell - den frafaldne arvtager efter Steve Job
 
Forsker: Derfor er Apples 'pyntesyge' design ok




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere