Artikel top billede

Open source-sårbarhed omsider lappet efter 20 år

En sårbarhed i en meget udbredt kompressions-teknologi er blevet rettet hele 20 år efter, at koden blev skrevet.

Efter 20 år er en sårbarhed i kompressions-algoritmen Lempel-Ziv-Oberhumer (LZO) omsider blevet lappet.

Det har taget så længe at få hullet lukket, fordi koden har flydt rundt i udvikler-miljøet, hvor den er blevet genbrugt igen og igen.

Det betyder, at sårbarheden i årevis har været særdeles udbredt i eksempelvis massevis af open source-libraries, Android-telefoner, Samsung-telefoner og en række andre enheder.

Den anvendes i eksempelvis det amerikanske rumfarts-agentur Nasas Mars-robot, OpenVPN, Mplayer2, FFmpeg og Linux-kernen, mens varianten LZ4 anvendes til kompression i Solaris' ZFS, Apaches Hadoop samt FreeBSD.

Kompressions-algoritme

LZO-algoritmen blev skrevet i 1994 af Markus Oberhumer. Det er en kompressions-algoritme, der sætter skub i hastigheden i en række funktioner.

Algoritmen er mest anvendt i applikationer til video-transmissioner eller lignende, hvor der er behov for at sende store billed-filer.

Sårbarheden er blevet opdaget af sikkerhedsmanden Don Bailey efter en manuel gennemgang af hele koden.

"På grund af den stigende popularit er LZO blevet omskrevet af masser af udvikler-firmaer med henblik på både lukkede og åbne systemer. Disse omskrivninger har imidlertid altid været baseret på Oberhumers open source-implementering. Det betyder, at de alle har arvet sårbarheden," skriver Don Baily i en blog-post.

Her skriver han også, at stort set det samme hul i koden er blevet overført til LZ4.

Ifølge Don Bailey gør sårbarheden, at koden er åben, når der afvikles en Literal Run.

"Ved at angribe denne funktionalitet kan en hacker få adgang til data, der kan udnyttes til at overtage kontrollen over applikationer. Det giver potentielt mulighed for at kompromitere systemet," lyder det fra Don Bailey.

Hackere kan eksempelvis få adgang via skannere og lignende.

Langt de fleste af de ramte open source-distributioner, der anvender LZO og LZ4 er opmærksom på sårbarheden og er i fuld gang med at implementere rettelser. Du kan læse om deres patches her.




IT-JOB

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Teknisk tester til kontoret Erhvervsindberetningssystemer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere