Artikel top billede

Google-topchef: Derfor bør vi skrue ned for arbejdstiden

Vi bør skrue ned for arbejdsiveren og arbejde færre timer, mener Googles topchef, Larry Page.

Der er ingen grund til at bruge alle sine vågne timer på at arbejde.

Sådan lyder det fra Googles administrerende direktør og medstifter, Larry Page, der er et af verdens rigeste mennesker.

I USA er en typisk arbejdsuge på omkring 40 timer. Men der er ofte slet ingen grund til at bruge så meget tid på arbejde, mener Larry Page.

"Tænk på vores behov: Bolig, sikkerhed, uddannelse til vores børn. Det kræver altså ikke mange ressourcer og meget arbejde at kunne opnå det. Efter min vurdering mindre end én procent," sagde han, da han for nylig blev interviewet på scenen til et it-arrangement i USA.

"Forestillingen om, at alle skal arbejde febrilsk for at udfylde folks behov passer simpelthen ikke," lød det fra Larry Page.

Vil være sammen med andre

Efter hans mening er der sociale årsager - og ikke økonomiske - til, at de fleste mennesker ønsker at arbejde 40 timer om ugen.

"De fleste mennesker er ikke lykkelige, hvis de ikke har noget at give sig til. De har brug for at føle, at der er brug for dem," sagde han.

Google-chefen mener, at man ville kunne tackle arbejdsløsheds-problematikken ved at skære ned for arbejdstiden og i stedet ansætte flere folk i deltids-stillinger.

"Hvis du spørger en forsamling om, hvor mange der gerne vil have en ekstra uges ferie, ville de alle stikke hånden i vejret. Eller en arbejdsuge på to dage i stedet for fire dage? Alle ville stikke hånden i vejret. Vi bør udvikle en fælles måde til at kunne koordinere arbejdsugen på," mener han.

Falder ikke god jord

Budskaberne fra Larry Page falder imidlertid ikke i god jord i USA, hvor den stenrige Google-stifter beskyldes for at have mistet jordforbindelsen og slet ikke have blik for den økonomiske situation, som langt de fleste almindelige Google-brugere er i.

"Det er jo ikke sådan, at huslejen bliver halveret, fordi man halverer sin arbejdstid," som analytikeren Patrick Moorhead siger.

En anden kommentator, Dan Olds, mener, at Larry Page lyder, som om han lever i en utopisk verden eller i Star Trek, hvor alt det besværlige arbejde er blevet automatiseret og overtaget af robotter.

"Page hopper også over alle de upraktiske detaljer, som hvordan deltids-ansatte skal kunne klare sig for halve lønninger - især i et dyrt område som Silicon Valley," siger han.

Læs også:

13 tips: Sådan holder du din arbejdsuge nede på 37 timer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere