Artikel top billede

Atea i kæmpe omstrukturering: Ny topchef indsætter ny ledelse

Interview: Efter fire måneder på posten rykker Ateas nye direktør, Morten Felding, helt rundt på det store selskab. Omstruktureringen koster kendt direktør jobbet. Se hvad Morten Feldings plan er.

Atea Danmark skal bygges om, så selskabets organisation passer bedre til de aktuelle mål.

Sådan lyder den plan, som selskabets danske medarbejdere fredag morgen blev præsenteret for af Ateas nye danske direktør, Morten Felding, der formelt overtog tømmerne i selskabet 1. maj.

Det kan du læse mere om her: Her er Ateas nye topchef - afløser Claus Hougesen

Planerne betyder, at Atea Danmark får ny topledelse, mens en række afdelinger og funktioner i selskabet nu samles i det, der skal være mere slagkraftige organisationer med fokus på den nye virkelighed, som Atea er på vej ud i.

"Jeg har brugt de første måneder på at sætte mig grundigt ind i, hvad Atea er. Vi er jo den sindssygt lykkelige situation, at vi har vækst på både toplinie og bundlinie. Det betyder, at vi har roen til at gøre tingene rigtigt og til at overveje, om vi har den rigtige struktur til at være klar til fremtiden og om vi er på det rigtige strategiske spor," siger Morten Felding til Computerworld.

Overvejelserne munder altså nu ud i en omfattende ombygning af Atea-forretningen, der ruster sig til en fremtid, som er langt mere præget af salg af services og løsninger og mindre præget af salg af hardware og pc'er.

Læs også: ComputerViews: Derfor rydder ny Atea-boss op i butikken.

Direktør ryger ud

I Ateas topledelse er konsekvensen af de nye planer, at direktør Martin Trolle stopper i selskabet.

Til gengæld indlemmer Morten Felding en række nye direktør-titler i Ateas øverste ledelse, hvor en række nye direktører med nye ansvarsområder nu tager plads.

"Jeg har jo overvejet, om jeg har den rigtige topledelse til at føre os fremad, og her er jeg nået frem til, at Atea har behov for at styrke nogle kompetencer, så vi har mindre fokus på produkter og pris og mere fokus på løsninger og kompetencer," siger Morten Felding.

Han peger på, at det nye Atea skal være mere fokuseret på kundeapproach fremfor at være struktureret efter det, som han kalder 'historiske årsager.'

"Martin Trolle har været sindssygt dedikeret, men jeg skal jo sætte mit hold med de folk, som jeg tror passer bedst. Der var to stole før. Nu er der én. Og så må man jo tage et valg. Sådan er det," siger direktøren.

Også den hidtidige direktør for enterprise-salg i Atea, Kim Holtum Schouw, stopper i Atea som følge af omstruktureringerne, da hans hidtidige ansvar istedet lægges under den nye salgsdirektør.

Løsninger og services

Morten Felding peger på, at Atea bevæger sig i en retning, hvor det handler mindre om at sælge 'bokse,' som han siger, og mere om at sælge løsninger og services.

"Jeg har et klart mandat fra bestyrelsen. Målet er, at vi skal vokse hurtigere end markedet, og det skal ske både organisk og via opkøb. Vi skal fortsætte det spor, som Atea har været kendt for indtil for få år siden," siger Morten Felding.

Det nye mål om at lægge mere vægt på salg af services og løsninger stiller større krav til kompetencer og medarbejder-udvikling i selskabet.

Derfor indfører Atea nu for første gang en decideret HR-direktør - Morten Felding kalder det for "human capital strategic officer" - i direktionen, nemlig Anette Otto, der kommer fra en stilling som udviklingschef i Coop.

Samtidig samles alle forretningsenheder under direktør Jan Elbæk, der får ansvaret for al drift og udvikling i selskabet, herunder cloud, datacenter, network-services, kompetencer-center, mobility, pc'er og så videre.

Morten Felding udnævner desuden den hidtidige direktør for cloud og datacentre, Poul Bærentsen, til salgsdirektør for Danmark.

Han får ansvaret for en ny salgsorganisation, der kommer til at bestå af alle de kunderettede aktiviteter - inklusive et nyt bit management-hold samt Atea Finans.

Hertil kommer, at Atea for tiden leder efter en ny marketing-direktør, der også får plads i selskabets direktion.

Marketing-direktøren får ansvaret for forretningsudvikling, partnersamarbejde og lignende, der hidtil har været spredt ud i organisationen, fortæller Morten Felding.

"Marketing-direktøren skal løfte os strategisk. Det gælder om at tænke længere ud i fremtiden og have en mere langsigtet approach, når man ikke skal sælge bokse, men løsninger," siger han.

Det nuværende direktionsmedlem Søren Jensen får fremover titel af 'future business direktør.'

Det betyder, at han får ansvaret for at modne og afprøve nye koncepter indenfor eksempelvis cloud, big data og lignende sammen med udvalgte kunder og her gøre dem så 'flyvefærdige, at de kan hældes over i den etablerede forretning," fortæller Morten Felding.

Ingen fyringer på vej

Morten Felding understreger, at der ikke er fyringsrunder på vej i Atea som følge af omstruktureringerne.

"Vi flytter rundt på tingene og investerer på nogle områder, og vi forsøger at sikre, at vi arbejder struktureret med forretningsudvikling. Det er klart, at det her vil komme til at betyde ændringer for mange medarbejdere, men de tilbagemeldinger, som jeg hidtil har fået, er, at folk synes, at det er fedt, at der bliver taget fat i de store ting," siger han.

Læs også: ComputerViews: Derfor rydder ny Atea-boss op i butikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere