Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Omstrukturering: Derfor rydder Atea-bossen op i butikken

ComputerViews: Ateas nye boss, Morten Felding, ombygger Atea Danmark med ny struktur, nyt fokus og ny direktion. Hvad er grunden? Få et bud her.

ComputerViews: Atea Danmarks nye topchef, Morten Felding, har haft nogle måneder til at lære selskabet at kende, og nu lader han jernet lyne med en stor ombygning af det store selskab - inklusive en stort set ny direktion.

Det kan du læse mere om her: Atea i kæmpe omstrukturering: Ny topchef indsætter ny ledelse.

Lad os tage et kig på de signaler, der ligger i Morten Feldings nye plan. Den består i hovedtræk af to dele, nemlig en ny direktion og en ny organisation, der jo i sagens natur spiller op mod hinanden og er indbyrdes afhængige.

I direktionen indlemmer Morten Felding en marketing-direktør (endnu ikke ansat) og - som noget helt nyt for Atea - en HR-direktør, eller 'human capital strategic officer,' som Atea kalder det.

Hertil kommer direktionen til at bestå af en salgs-direktør, en forretnings-direktør samt en 'future business-direktør' - altså en slags udviklingschef, der skal modne nye forretningsområder til kommerciel udnyttelse.

Tager konsekvensen af nye tider

Atea i Danmark er egentlig ikke en dårlig forretning, men forventningerne er store til det meget vækst-orienterede (og børsnoterede) selskab, der har som mål at vokse hurtigere end markedet via både organisk vækst og opkøb.

Der skal med andre ord tryk på. Og det har det knebet med i et stykke tid, da Atea har været ramt af gradvis afmatning og fald på bundlinien i både 2012 og 2013, da også toplinien faldt.

Du kan se udviklingen i Computerworlds brancheguide.

Atea er kendt som stor-leverandør af hardware, men på markedet går udviklingen en anden vej: Pengene ligger i salg af services, løsninger og software, hvilket selskabet da også kan mærke.

Atea-koncernen - altså den fulde koncern, som Atea Danmark er en del af - meldte således om fremgang på 22 procent i softwaresalget i koncernens første kvartal.

Atea er ikke i tvivl om, at der ikke mindst vil komme gang i kedlerne inden for salg af services og løsninger i fremtiden. Samme forventning har eksempelvis Microsoft og Dell, hvor sidstnævnte i årevis har været i gang med at dreje skuden væk fra det simple hardware-salg og over mod det langt mere lukrative - men også mere komplekse - salg af services og løsninger.

Det kan du læse mere om her: Dell gør op med fortiden: Vil ned i kundernes forretning.

Og det har den danske Atea-organisation ikke været indrettet efter i det nødvendige omfang, der skal til for at banke konkurrenterne og blive tilstrækkeligt spids til at kunne være på forkant med kundernes krav og markedets efterspørgsel.

Morten Felding nævner, at Atea Danmark hidtil har været i hvert fald delvist indrettet af 'historiske årsager' - altså organiseret efter en tid, hvor det handlede om at sælge pc'er og hardware og lignende i stor stil.

It-miljøer bliver komplekse

I det nuværende marked ved alle it-leverandørerne imidlertid, at it-miljøerne i virksomhederne bliver mere og mere komplekse for hvert kvartal, der går. At losse pc'er og hardware over rampen er den mindste ting. Men hvad når det gælder et sammensurium af tilpassede og sammenflettede løsninger, der skal optimeres til lige præcis denne ene virksomheds behov?

Det stiller omfattende krav til konstant, dyb indsigt og viden. Det er med andre ord viden, der er penge værd. Altså evnen til at kunne rådgive virksomhederne om deres indkøb og føre dem frem mod et salg.

Ateas svar er at indlemme en HR-direktør - selskabet kalder det 'human capital strategic officer' - i direktionen med ansvar for at uddanne og udvikle medarbejderne til at kunne levere varen.

Overordnet står Atea nu med et selskab med en enklere og mere trimmet struktur end tidligere. Det skal give kortere postgange, større beslutningsdygtighed, mere agilitet (som det er så moderne at sige) i koncernen.

Kravet til Morten Felding er klart: Atea Danmark skal have vækst på både top- og bundline. Han siger, at selskabet allerede har landet vækst begge steder i første halvår.

Den udvikling skal fortsætte.

Nu vil kun tiden vise, om omstruktureringen og de nye direktører kan levere varen i det nye Atea.

Har Ateas nye direktør gjort det rigtige? Skriv din mening i debat-feltet herunder.

Læs også:

Atea i kæmpe omstrukturering: Ny topchef indsætter ny ledelse

Ib Kunøe: "Jeg er ikke nogen steder, hvor jeg ikke har kontrol"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere