Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Omstrukturering: Derfor rydder Atea-bossen op i butikken

ComputerViews: Ateas nye boss, Morten Felding, ombygger Atea Danmark med ny struktur, nyt fokus og ny direktion. Hvad er grunden? Få et bud her.

ComputerViews: Atea Danmarks nye topchef, Morten Felding, har haft nogle måneder til at lære selskabet at kende, og nu lader han jernet lyne med en stor ombygning af det store selskab - inklusive en stort set ny direktion.

Det kan du læse mere om her: Atea i kæmpe omstrukturering: Ny topchef indsætter ny ledelse.

Lad os tage et kig på de signaler, der ligger i Morten Feldings nye plan. Den består i hovedtræk af to dele, nemlig en ny direktion og en ny organisation, der jo i sagens natur spiller op mod hinanden og er indbyrdes afhængige.

I direktionen indlemmer Morten Felding en marketing-direktør (endnu ikke ansat) og - som noget helt nyt for Atea - en HR-direktør, eller 'human capital strategic officer,' som Atea kalder det.

Hertil kommer direktionen til at bestå af en salgs-direktør, en forretnings-direktør samt en 'future business-direktør' - altså en slags udviklingschef, der skal modne nye forretningsområder til kommerciel udnyttelse.

Tager konsekvensen af nye tider

Atea i Danmark er egentlig ikke en dårlig forretning, men forventningerne er store til det meget vækst-orienterede (og børsnoterede) selskab, der har som mål at vokse hurtigere end markedet via både organisk vækst og opkøb.

Der skal med andre ord tryk på. Og det har det knebet med i et stykke tid, da Atea har været ramt af gradvis afmatning og fald på bundlinien i både 2012 og 2013, da også toplinien faldt.

Du kan se udviklingen i Computerworlds brancheguide.

Atea er kendt som stor-leverandør af hardware, men på markedet går udviklingen en anden vej: Pengene ligger i salg af services, løsninger og software, hvilket selskabet da også kan mærke.

Atea-koncernen - altså den fulde koncern, som Atea Danmark er en del af - meldte således om fremgang på 22 procent i softwaresalget i koncernens første kvartal.

Atea er ikke i tvivl om, at der ikke mindst vil komme gang i kedlerne inden for salg af services og løsninger i fremtiden. Samme forventning har eksempelvis Microsoft og Dell, hvor sidstnævnte i årevis har været i gang med at dreje skuden væk fra det simple hardware-salg og over mod det langt mere lukrative - men også mere komplekse - salg af services og løsninger.

Det kan du læse mere om her: Dell gør op med fortiden: Vil ned i kundernes forretning.

Og det har den danske Atea-organisation ikke været indrettet efter i det nødvendige omfang, der skal til for at banke konkurrenterne og blive tilstrækkeligt spids til at kunne være på forkant med kundernes krav og markedets efterspørgsel.

Morten Felding nævner, at Atea Danmark hidtil har været i hvert fald delvist indrettet af 'historiske årsager' - altså organiseret efter en tid, hvor det handlede om at sælge pc'er og hardware og lignende i stor stil.

It-miljøer bliver komplekse

I det nuværende marked ved alle it-leverandørerne imidlertid, at it-miljøerne i virksomhederne bliver mere og mere komplekse for hvert kvartal, der går. At losse pc'er og hardware over rampen er den mindste ting. Men hvad når det gælder et sammensurium af tilpassede og sammenflettede løsninger, der skal optimeres til lige præcis denne ene virksomheds behov?

Det stiller omfattende krav til konstant, dyb indsigt og viden. Det er med andre ord viden, der er penge værd. Altså evnen til at kunne rådgive virksomhederne om deres indkøb og føre dem frem mod et salg.

Ateas svar er at indlemme en HR-direktør - selskabet kalder det 'human capital strategic officer' - i direktionen med ansvar for at uddanne og udvikle medarbejderne til at kunne levere varen.

Overordnet står Atea nu med et selskab med en enklere og mere trimmet struktur end tidligere. Det skal give kortere postgange, større beslutningsdygtighed, mere agilitet (som det er så moderne at sige) i koncernen.

Kravet til Morten Felding er klart: Atea Danmark skal have vækst på både top- og bundline. Han siger, at selskabet allerede har landet vækst begge steder i første halvår.

Den udvikling skal fortsætte.

Nu vil kun tiden vise, om omstruktureringen og de nye direktører kan levere varen i det nye Atea.

Har Ateas nye direktør gjort det rigtige? Skriv din mening i debat-feltet herunder.

Læs også:

Atea i kæmpe omstrukturering: Ny topchef indsætter ny ledelse

Ib Kunøe: "Jeg er ikke nogen steder, hvor jeg ikke har kontrol"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere