Artikel top billede

Faldende pc-salg rammer hårdt: Toshiba sætter masser af folk på porten

Toshiba tager konsekvensen af faldende pc-salg og rydder op i butikken. Se her, hvad der nu skal ske.

Pc-producenten Toshiba er ramt af det faldende salg af pc'er og skærer nu hårdt i antallet af ansatte.

Den japanske pc-producent Toshiba sætter 900 mand på porten, som hidtil har arbejdet i selskabets pc-division.

Hertil kommer, at Toshiba vil fjerne omkring halvdelen sine salgsregioner.

Fyringerne skyldes, at selskabet for fuld kraft nu mærker, at forbrugernes interesse for pc'er er støt faldende, hvilket du kan læse mere om her: Voldsomt fald i det danske pc-salg - men to mærker stormer frem

Skal omlægges

Selskabet meddeler, at det nu i stedet vil fokusere på at omlægge sin pc-forretning til at rette sig mod virksomhederne, der køber i store bulks, fremfor mod consumer-markedet, hvor indtjenings-marginerne er små og konkurrencen benhård.

Det betyder samtidig, at Toshiba vil trække sig helt ud af en række consumer-markeder, hvor Toshiba-pc'erne fremover vil blive fjernet helt fra hylderne for de private brugere.

Selskabet vil dog endnu ikke oplyse hvilke lande, det kommer til at dreje sig om.

Også produktionsn af en række af Toshibas forbruger-rettede pc-modeller vil blive stoppet. Toshiba vil dog endnu ikke oplyse, hvilke modeller det kommer til at dreje sig om.

"Hovedformålet med manøvren er at sikre, at Toshiba har en stabil indtjening. Toshiba planlægger ikke at trække sig helt ud af pc-markedet," lyder det fra selskabet.

Det ændrer dog ikke på, at Toshiba fremover vil fokusere langt mere på tablet-markedet, ligesom selskabet vil forsøge at bringe sine kompetencer og teknologier fra pc-området i spil til nye landvindinger inden for produkter til det spirende Internet of Things.

Læs også:

Den store danske pc-krig er slut: Kineserne vandt

Dette er (måske) de mindst stabile pc'er og tablets




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere