Artikel top billede

(Foto: © NVIDIA Corporation. Alll Rights Reserved. /)

Ny grafik-gamerchip fra Nvidia: Så vild er den

Nvidia er klar med splinternye grafikprocessorer, der for alvor kan sætte skuib i gaming-oplevelsen.

Chipproducenten Nvidia lover både klarere billeder og langt skarpere special-effekter med selskabets nye grafikprocessorer, som selskabet kalder for dets nye flagskibs-produkter.

De nye gamerchip hedder GeForce GTX 980 og 970 og er Nvidias hidtil hurtigste GeForce-GPU'er til desktop-computere.

Der kommer knald på, og prisen bliver derefter. GTX 980 kommer i USA til at koste omkring 3.200 kroner, mens GTX 970 kommer til at koste et par tusind kroner. Herhjemme bliver prisen forventeligt højere.

Nvidia forventer imidlertid, at målgruppen - high-end gamere, der spiller i 4K - hellere end gerne vil betale prisen for turbo-GPU'erne.

Selskabet forventer også, at de nye GeForce-produkter vil kunne sætte skub i virtual reality-gaming via headset.

Fem teraflops

Ifølge Nvidia bygger GTX GPU'erne på anden generations Maxwell-arkiteturen.

GTX 980 bliver i stand til at levere en performance på fem teraflops. Den har 2.048 processor-kerner og kan clockes til et maksimal hastighed på 1,2GHz.

GTX 970 med 1.664 kerne og en maksimal clock-speed på 1,17GHz har en maksimal performance på fire teraflops, oplyser Nvidia.

Ifølge selskabet har begge GPU'erne 4GB GDDR5-hukommelse og understøtter den nye HDMI 2.0-standard, der understøtter 4K.

Scott Herkelmann fra Nvidia siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at de nye GPU'er også er bygget til at forbedre billed-kvaliteten på low-end spil.

Processorerne kan nemlig levere billeder i 4K-kvalitet to 1080p-skærme ved at filtrere og forbedre kvaliteten i billedernes pixels.

Det sker ved hjælp af en ny teknologi, som Nvidia kalder Dynamic Super Resolution.

En anden ny teknologi i GPU'erne er den såkaldte Voxel Global Illumination, der får lys til at se mere autentisk ud i spil og lignende.

Eksempelvis vil GPu'erne dynamisk kunne gengive den måde, hvorpå lys fra en pære reflekteres på en væg eller andre overflader i et rum eller hvordan sollys reflekteres på forskellig måde på forskellige overflader.

Normalt er virtuelt lys noget, der kan trække tænder ud på processorerne, men Nvidia har i de nye GeForce udviklet teknologier, der fjerner noget af belastningen fra selve GPU'erne.

Med Voxel vil det ligeledes blive nemmere for spil-udviklere at definere lys-effekter, når de skriver på et spil, oplyser Nvidia.

Nvidias hovedkonkurrent på GPU-markedet er Advanced Micro Devices. De nye GTX GPU'er konkurrerer direkte med AMD's nyeste Radeon R9 grafik-chip.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere