Artikel top billede

SAP betaler 50 milliarder kroner for underskuds-ramt cloud-firma

SAP betaler 50 milliarder kroner for underskuds-ramte Concur i et af de største opkøb i cloud-industrien nogensinde. Det er der en grund til.

SAP vil betale næsten 50 milliarder kroner for det amerikanske software-selskabe Concur, der er specialiseret i at udvikle cloudbaserede rejseafregnings-løsninger til erhvervslivet.
Concur - der blev grundlagt i 1993 - har omkring 4.200 medarbejdere og en omsætning i omegnen af fire milliarder kroner om året.

Det gør opkøbet til et af de største i cloud-industrien nogensinde.

Centralt for SAP er det, at Concur er et cloud-baseret selskab.

SAP har i de senere år for alvor kastet sig ind i kampen om cloud-markedet, som også Microsoft og Oracle satser stort på.

SAP henter imidlertid fortsat en stor del af sin forretning gennem sin klassiske forretningsmodel, hvor SAP-løsningerne - som dækker en bred vifte af services og tjeneser - integreres direkte i kundernes computer-systemer.

Kæmpeomsætning

Med opkøbet står det forenede SAP og Concur til at få en betydelig omsætning på cloud-løsninger, ligesom SAP står til at få mere end 50 millioner cloud-brugere.

Concur står også bag rejse-løsningen TripIt.

Ifølge SAP's topchef, Bill McDermott, bliver SAP med opkøbet en fuld 'business network company,' da SAP med opkøbet af Concur og de tidligere opkøb, Ariba B2B (supply chain management), danskledede SuccesFactors (human capital-styring) og Fieldglass (leverandørstyring), er ved at have en komplet portefølje af cloudbaserede løsninger til erhvervslivet.

Giver underskud

Concur giver imidlertid underskud, og selskabet har i et års tid i hemmelighed angiveligt bejlet til forskellige mulige købere - inklusive SAP og opkøbsivrige Oracle.

Bill McDermott mener alligevel ikke, at en pris på 50 milliarder er for meget.

Til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau siger han, at prisen bygger på en forventning om vækst.

"Concur er i dag etableret i 10 lande og har salgsfolk i 190 lande. Mulighederne for kryds-salg, mersalg og vækst er så enorme," siger han.

Concur vil fortsat blive drevet som et selvstændigt selskab, men vil slippe for at skulle investere så mange penge i salg og marketing, som det er tilfældet i dag, fordi SAP lægger hele sin store motor bagved.

Bill McDermott betegner Concur som det 'mest uberørte' aktiv i cloud-industrien.

"Og her handler det ikke om, hvad man betaler, men om, hvad man gør med dette aktiv. Businesscasen for Concur er simpelthen den bedste businesscase, jeg nogensinde har forelagt en bestyrelse," siger han.

Han vurderer, at der ligger et meget stort milliard-potentiale i cloud-markedet, som SAP nu kan række ud efter med Concur som fremskudt post.

"Alle rejsende erhvervsfolk hader at udfylde rejsebilag," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere