Artikel top billede

Test dig selv: Er du skarpere end danmarksmestrene i programmering?

Kan du løse 11 programmeringsopgaver på fem timer? Den udfordring fik 138 studerende i weekenden ved danmarksmesterskabet i programmering. Du og dine venner kan selv prøve at knække mesterskabs-opgaverne her.

Ved det netop afholdte danmarksmesterskab i programmering tog holdet Lambdabamserne fra Københavns Universitet sejren for fjerde gang på fem år.

Det skete efter, at bamserne sammen med resten af de knap 150 deltagere på DTU i Lyngby, i Aarhus og i Aalborg i fem timer havde svedt over 11 programmeringsopgaver af varierende sværhedsgrad.

Danmarksmesterskabet blev afholdt samtidig med det nordiske mesterskab, hvor de nordiske studerende kan kvalificere sig til regionale mesterskaber og siden til verdensmesterskabet i ICPC-regi (International Collegiate Programming Contest).

Prøv det selv

Lambdabamserne løste otte opgaver korrekt på fem timer, mens 'oldboy-holdet' Rasmus fra Aarhus Universitet bestående af tre ph.d-studerende (der stod uden for den officielle ICPC-konkurrence) knækkede 10 opgaver i samme tidsrum.

Nu kan du selv lægge arm med de 11 opgaver, som danske og nordiske studerende blev kastet ud i weekenden og se, hvor du og eventuelt dine venner kunne have placeret sig ved Danmarks- og det nordiske mesterskab.

Reglerne er ganske simple: Vinderen er det hold eller den person, der løser flest opgaver på kortest tid inden for de tilladte fem timer. 

Du kan finde opgaverne her

Løsninger findes her

Hvis du blot vil prøve enkeltopgaver, kan du i denne oversigt få det samlede overblik over, hvor hurtigt hver enkelt opgave blev løst.

I oversigten angiver den mørkegrønne farve hvilket hold, der var hurtigst til at løse en specifik opgave, mens tallet nede i højre hjørne af en mørkegrøn firkant viser, hvor lang tid det tog holdene at klare at kode løsningen.

Hvis du løber sur i opgavesættet, kan du få hjælp fra den vejledende opgaveløsning her.

For at løse opgaverne har det til danmarksmesterskabet været tilladt at bruge sprogene C, C++, C#, Go, Java, Object-C eller Python.

Læs også:
Reportage: 138 studendende kæmper om danmarksmesterskabet i programmering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere