Artikel top billede

Sas Institute: Vi er på jagt efter 20 danske forhandlere og 500 millioner kroner

Big data-firmaet Sas Institute er på jagt efter salgsfolk målrettet mod de mellemstore kunder i Danmark. Omsætningspotentiale i de kommende år: 500 millioner kroner.

Interview: Sas Institute vil ikke længere stå alene med salget af virksomhedens software til big data-løsninger.

Derfor er firmaet gået på jagt efter cirka 20 nye venner i den danske underskov af forhandlere og partnere, som skal hjælpe til med salgsarbejdet - primært rettet mod mellemlaget i dansk erhvervsliv.

Sas Institute vil nemlig stadig have en salgsorganisation indenfor egne rækker til at tage hånd om de helt store løsninger.

Kan ikke klare det selv

Via forhandler- og partner-netværket vil firmaet sælge big data-løsninger til mellemstore danske virksomheder, og det produkt, der primært skal sælges til virksomhederne, er Visual Analytics.

Arbejdet har Sas sat i søen sammen med en nyansat kvinde, Mette With Petersen, der skal være spydspidsen rettet mod partner- og forhandlermarkedet i Norden.

Hvorfor opbygger i et partner- og forhandlernetværk? Kan I ikke selv sælge produkterne?

"Vores egen salgsorganisation er typisk rettet mod enterprise-markedet. Vi kan ikke række ud til alle de nye kunder i denne målgruppe, og vi har heller ikke erfaringen i denne del af markedet. Derfor er det helt naturligt at alliere sig med dem, der ved noget om de mellemstore firmaer," siger Mette With Petersen, nordisk direktør for kanal-salget.

Ligeledes peger hun på, at forhandlerne kan dække vertikaler - eksempelvis indenfor procesindustri - hvor Sas Institute ikke er i dag.

"Løsningerne og teknologien bliver billigere og billigere, hvilket betyder, at dette segment kan få glæde af big data- og analyseværktøjer til en overkommelig pris," fortæller hun.

"Løsningerne er også blevet langt mere brugervenlige, og de er ikke kun for statistikere, men også ganske almindelige erhvervsfolk."

Det samme - bare mindre

De mellemstore firmaer er da også en helt ny produktkategori for Sas, der typisk har haft fokus på de helt store.

Er det en light-løsning, som partnerne skal sælge til virksomhederne i mellemklassen?

"Nej, det er det ikke. Det er komplette løsninger, der bare er skaleret ned i størrelse. På den måde kan en kunde begynde på en fire core-cpu og ikke et kæmpe it-setup. Software og funktioner er de samme."

Har I fundet partnere i Danmark endnu?

"Ja, vi har indgået en aftale med IT-Kompagniet. Vi skal nok finde yderligere 10 til 20 forhandlere og partnere lidt afhængig af, hvem vi finder frem til."

Vil I med tiden skubbe hele salget væk fra Sas Institute og ud til forhandlerne?

"Lige nu handler det om at etablere partnerskaber i kanalen, der kan hjælpe os med salget. Det er bare et ekstra ben i salgsarbejdet."

Løsningerne som partnere og forhandlere skal sælge består af lejeaftaler af den software som Sas Institute udvikler som leveres på dedikeret hardware.

Der er ikke løsninger i skyen?

"Ikke lige nu, men det er noget, vi arbejder hårdt på at få til at fungere."

Hvor mange penge skal der omsættes for på dette marked?

"Vi skal gerne op på en omsætning på cirka 500 millioner kroner indenfor de næste sæsoner."

Globalt partnernet

Ideen om et forhandlernetværk er ikke begrænset til Danmark men et led i en international strategi.

Det fortæller virksomhedens amerikanske grundlægger og direktør, Jim Goodnight.

Sas institute vil opbygge et globalt forhandler- og patner-net, der kan servicere og sælge til de mellemstore virksomheder i hele verden.

Firmaet har i den forbindelse tegnet en verdensomspændende aftale med firmaet Arrow ECS, der skal være distributionspartner af Sas-software, og som skal opbygge et forhandler- og partnernetværk.

Læs også:
Salesforce får nu eget analyseværktøj i skyen

Mangel på nye it-talenter? Her oplærer vi dem selv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere