Billedet forestiller Salesforce1, Salesforces app til mobile enheder.

Salesforce får nu eget analyseværktøj i skyen

Verdens største CRM-udbyder, salesforce.com, kommer nu med deres eget analyse-redskab, Analytics Cloud, til deres stadigt voksende imperium af sky-baserede CRM-løsninger.

Dreamforce 2014, San Francisco. Amerikanske Salesforce.com lancerer nu sit eget BI/analytic-værktøj i form af Salesforce Analytics Cloud. Lanceringen sker i denne uge i forbindelse med firmaets årlige Dreamforce-konference.

Som alle andre af Salesforces tjenester er Analytic Cloud et hundrede procent cloud-baseret, og med rykket går Salesforce ind på et marked for BI, som estimeres til over 46 milliarder kroner.

"I dag kommer Salesforce ind på Analytic-markedet og ændrer alting. Ligesom vi ændrede CRM-industrien for 15 år siden. Den nye tjeneste giver vores millioner af brugere mulighed for at lære deres kunder endnu bedre at kende med analyser igennem Analytics Cloud," siger Marc Benioff, CEO hos Salesforce.com.

Analytics Cloud vil ifølge Salesforce.com åbne for virksomheder til hurtigt at udvælge specifikke data, som skal analyseres på en overskuelig måde. Da det er en cloud-tjeneste kan Analytic Clouds åbnes på samtlige tilgængelige platforme.

"I stedet for bare at kommer med endnu et visualiseringsværktøj, er Analytics Cloud en nytænktning. Alt for mange virksomheder bruger forældet analyse-software, som ofte kræver en ekspert i programmet. Analytics Cloud er udviklet til både businessbrugere og eksperter," forklarer Salesforce i deres pressefremvisning af deres nye service.

Til Salesforces kernekunder
Ud over den store tilgængelighed i cloud-servicen, byder Analytics Cloud også på "real time"-analyser. Eftersom al data som analyse-tjenesten skal bruge allerede findes i form af de andre tilknyttede Salesforce-tjenester, så kan data omdannes til overskuelig information.

Salesforce sammenligner selv tjenesten med de populære rejseapps, hvor man blot indskriver specifikke krav, hvorefter data kommer frem. Dertil kan også hentes data uden for Salesforce som for eksempel Oracle ERP, hvilket - igen ifølge Salesforce - nemt kan integreres.

Salesforce har ikke dog intentioner om at placere Analytics Cloud som den næste kan-alt, gør-alt analyse-platform i stedet for systemer som SAP Business Objects eller Oracle Hyperion, forklarer Stephanie Buscemi, VP hos Salesforce Analytic Cloud til Computerworld.com.

"Vi vil ikke gå til CIO's og sige, at det her er det næste, bedste enterprice BI. I stedet skal Analytics Cloud fokusere på vores primære kunder i salgs,- services- og marketingsafdelingerne," siger Stephanie Buscemi.

Målet er i stedet de mange andre potentielle brugere, som ikke har taget en analytiker-uddannelse. 

"Mange af de andre tjenester på markedet fokuserer meget på analytikerne, og mange af de andre tjenester gør et rigtig godt stykke arbejde med netop det. Vi fokuserer på de resterende 99 procent af dem, som skal bruge analyserne: Salg, service og så videre. De vil nu få adgang til den samme data - langt hurtigere," forklarer Keith Bigelow, Senior VP for Salesforce Analytics Cloud.

"Man skal ikke være talknuser for at bruge Analytics Cloud. Det her skal føles langt mere som "Angry Birds" end "Angry at software". Som ment i at det skal være nemt og opmuntrende at se og bruge tallene for alle," tilføjer Keith Bigelow. 

Tilføjelse koster ekstra
Analytics Cloud er den sjette sky-baserede tjeneste fra Salesforce, og vil blive endnu en tjeneste, som Salesforce-kunder skal betale ekstra for, hvis de ønsker at bruge det.

Det har tidligere givet problemer, da Salesforce tilføjede Analytics Edition og krævede ekstra betaling for det for to år siden. Det endte i en større klagestorm fra brugerne, hvilket fik Salesforce til at gøre Analytics Edition gratis tilgængelig for alle.

"Analytics Cloud vil være en ekstra betalt ydelse, men det vil også være tydeligt for vores kunder, at det vil give en dertilhørende merværdi for virksomheden," siger Stephanie buscemi.

Analytics Cloud forventes at udkomme den 20. oktober på engelsk og vil i starten være til at finde i Apples App Store med andre platforme på vej.

En licens til Analytics Cloud Explorer, der giver mulighed for at se og dele datasæt, vil koste fra 125 dollars (735 kroner) om måneden per bruger, og en mere avanceret Builder-licens, der giver tilladelse til at bygge og håndtere datasæt, vil koste 250 dollars (1400 kroner) om måneden per bruger.

"Vi forventer at de fleste vil bruge og købe vores Viewer licens, simpelthen fordi der ikke vil være brug for mere. Builder-licenser skal nok mest ses som en form for admin-licens, som kan stå for at finde nye ideer," siger Keith Bigelow.   

Læs også: 

Microsoft går nu benhårdt efter Salesforce-kunder

Sådan vil Salesforce.com tromle videre: Har en plan

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.