Artikel top billede

Billedet forestiller Salesforce1, Salesforces app til mobile enheder.

Salesforce får nu eget analyseværktøj i skyen

Verdens største CRM-udbyder, salesforce.com, kommer nu med deres eget analyse-redskab, Analytics Cloud, til deres stadigt voksende imperium af sky-baserede CRM-løsninger.

Dreamforce 2014, San Francisco. Amerikanske Salesforce.com lancerer nu sit eget BI/analytic-værktøj i form af Salesforce Analytics Cloud. Lanceringen sker i denne uge i forbindelse med firmaets årlige Dreamforce-konference.

Som alle andre af Salesforces tjenester er Analytic Cloud et hundrede procent cloud-baseret, og med rykket går Salesforce ind på et marked for BI, som estimeres til over 46 milliarder kroner.

"I dag kommer Salesforce ind på Analytic-markedet og ændrer alting. Ligesom vi ændrede CRM-industrien for 15 år siden. Den nye tjeneste giver vores millioner af brugere mulighed for at lære deres kunder endnu bedre at kende med analyser igennem Analytics Cloud," siger Marc Benioff, CEO hos Salesforce.com.

Analytics Cloud vil ifølge Salesforce.com åbne for virksomheder til hurtigt at udvælge specifikke data, som skal analyseres på en overskuelig måde. Da det er en cloud-tjeneste kan Analytic Clouds åbnes på samtlige tilgængelige platforme.

"I stedet for bare at kommer med endnu et visualiseringsværktøj, er Analytics Cloud en nytænktning. Alt for mange virksomheder bruger forældet analyse-software, som ofte kræver en ekspert i programmet. Analytics Cloud er udviklet til både businessbrugere og eksperter," forklarer Salesforce i deres pressefremvisning af deres nye service.

Til Salesforces kernekunder

Ud over den store tilgængelighed i cloud-servicen, byder Analytics Cloud også på "real time"-analyser. Eftersom al data som analyse-tjenesten skal bruge allerede findes i form af de andre tilknyttede Salesforce-tjenester, så kan data omdannes til overskuelig information.

Salesforce sammenligner selv tjenesten med de populære rejseapps, hvor man blot indskriver specifikke krav, hvorefter data kommer frem. Dertil kan også hentes data uden for Salesforce som for eksempel Oracle ERP, hvilket - igen ifølge Salesforce - nemt kan integreres.

Salesforce har ikke dog intentioner om at placere Analytics Cloud som den næste kan-alt, gør-alt analyse-platform i stedet for systemer som SAP Business Objects eller Oracle Hyperion, forklarer Stephanie Buscemi, VP hos Salesforce Analytic Cloud til Computerworld.com.

"Vi vil ikke gå til CIO's og sige, at det her er det næste, bedste enterprice BI. I stedet skal Analytics Cloud fokusere på vores primære kunder i salgs,- services- og marketingsafdelingerne," siger Stephanie Buscemi.

Målet er i stedet de mange andre potentielle brugere, som ikke har taget en analytiker-uddannelse. 

"Mange af de andre tjenester på markedet fokuserer meget på analytikerne, og mange af de andre tjenester gør et rigtig godt stykke arbejde med netop det. Vi fokuserer på de resterende 99 procent af dem, som skal bruge analyserne: Salg, service og så videre. De vil nu få adgang til den samme data - langt hurtigere," forklarer Keith Bigelow, Senior VP for Salesforce Analytics Cloud.

"Man skal ikke være talknuser for at bruge Analytics Cloud. Det her skal føles langt mere som "Angry Birds" end "Angry at software". Som ment i at det skal være nemt og opmuntrende at se og bruge tallene for alle," tilføjer Keith Bigelow. 

Tilføjelse koster ekstra

Analytics Cloud er den sjette sky-baserede tjeneste fra Salesforce, og vil blive endnu en tjeneste, som Salesforce-kunder skal betale ekstra for, hvis de ønsker at bruge det.

Det har tidligere givet problemer, da Salesforce tilføjede Analytics Edition og krævede ekstra betaling for det for to år siden. Det endte i en større klagestorm fra brugerne, hvilket fik Salesforce til at gøre Analytics Edition gratis tilgængelig for alle.

"Analytics Cloud vil være en ekstra betalt ydelse, men det vil også være tydeligt for vores kunder, at det vil give en dertilhørende merværdi for virksomheden," siger Stephanie buscemi.

Analytics Cloud forventes at udkomme den 20. oktober på engelsk og vil i starten være til at finde i Apples App Store med andre platforme på vej.

En licens til Analytics Cloud Explorer, der giver mulighed for at se og dele datasæt, vil koste fra 125 dollars (735 kroner) om måneden per bruger, og en mere avanceret Builder-licens, der giver tilladelse til at bygge og håndtere datasæt, vil koste 250 dollars (1400 kroner) om måneden per bruger.

"Vi forventer at de fleste vil bruge og købe vores Viewer licens, simpelthen fordi der ikke vil være brug for mere. Builder-licenser skal nok mest ses som en form for admin-licens, som kan stå for at finde nye ideer," siger Keith Bigelow.   

Læs også: 

Microsoft går nu benhårdt efter Salesforce-kunder

Sådan vil Salesforce.com tromle videre: Har en plan
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere