Artikel top billede

Apple-præsenterede nye ultra-tynde iPads og en ny pixel-verdensmester

Tyndere, skarpere og hurtigere. Aftenens iPad-præsentation var en Apple classic.

Den tyndeste tablet nogensinde. Sådan blev den nye iPad Air 2 præsenteret her til aften.

Og samtidig fik Apple-fans - og de, der bare er glade for firmaets produkter - en ny stationær Mac-computer, der angiveligt sætter verdensrekord i antallet af pixels.

Præsentationen foregik i et auditorium i Apples hovedkvarter i Cupertino, og rammerne var helt åbenlyst mere intime end ved den stortanlagte præsentation af iPhone 6 og Apple Watch, der foregik foran et betydeligt større publikum og blev efterfulgt af en minikoncert med det irske rockband U2.

Den nye iPad Air bliver 18 procent tyndere end forgængeren, hvilket gør den til verdens tyndeste tablet. Helt præcist bliver den 6,1 mm tynd, hvilket er tyndere end en iPhone 6, der måler 6,9 mm. Til sammenligning målte sidste års iPad Air 7,5 mm.

På scenen til aftenens præsentation forklarede Apples produktchef Phil Schiller, at den er så tynd, at to iPad Air 2 stablet oven på hinanden stadigvæk vil være tyndere end Apples første iPad, der blev præsenteret i 2010.

Bedre i sollys

En af iPadens store begrænsninger er, at reflektioner i skærmen betyder, at det sjældent er et hit at bruge den udenfor, når solen skinner. 

Det forsøger Apple at rette op på med den nye model, der bliver udstyret med en særlig coating, der skal mindste antallet af reflektioner, og dermed blive bedre at bruge udendørs.

Ifølge Apple får den nye skærm en bedre farvegengivelse og mindsker reflektioner med 56 procent, hvilket angiveligt betyder, at den har færre reflektioner end nogen anden tablet-computer på markedet. 

Understøtter Apple Pay

Udover den slanke profil og den bedre skærm vil den også blive udstyret med Apple Touch ID-sensor, der med introduktionen af iOS 8 har fået flere anvendelsesmuligheder.

Eksempelvis er det nu blevet muligt at bruge Touch ID, når brugerne skal logge ind i Apps og fra og med på mandag 
kan amerikanerne bruge Touch-ID til at betale med Apple Pay.

Tilsyneladende bliver iPad Air 2 dog ikke udstyret med NFC ligesom iPhone 6 blev. Det betyder, at det ikke vil være muligt at betale med den i fysiske butikker. Det vil dog blive muligt at betale med Apple Pay i forbindelse med online-køb i apps og naturligvis også i Apples egen App Store. 

Det vides endnu ikke, hvornår Apple Pay bliver tilgængelig i Danmark. 
 
Bedre kamera og 40 procent hurtigere
I mange år gjorde man grin af folk, der tog billeder med iPads. Og indrømmet - vi er mange, der stadigvæk mener, at det ser åndssvagt ud.

Men til aftenens præsentation gjorde Apple et stort nummer ud af at demonstrere kameraerne i den nye iPad. Apples Phil Schiller kaldte ligefrem kameraet for den funktion, som iPad-brugerne elsker mest.

På iPad Air 2 bliver både front-kameraet og kameraet forbedret, og fra scenen blev der fremvist nogle ret imponerende billeder, som er blevet taget med det nye iPad-kamera på 8 megapixel. IPad-kameraet bliver desuden udstyret med slow-motion og burst-funktioner, der tidligere har været forbeholdt iPhone.

Traditionen tro bliver den nye iPad også hurtigere end sin forgænger. Den bliver udstyret med en A8X-processor hvilket er en modificeret udgave af den processor, der sidder i phone 6. Ifølge Apple betyder det, at den bliver 40 procent hurtigere end sidste års iPad.

Den mindst iPad, iPad Mini, har også fået en mindre opdatering. Designet forbliver uændret, men den bliver udstyret med Touch ID.

iMac bliver pixel-verdensmester

Som forventet kunne Apple også løfte sløret for en helt ny udgave af den stationære computer, iMac. Den ligner den forrige version på en prik. 

Men når du tænder for skærmen, bør det stå klart, at det er en helt ny computer. Den er nemlig blevet udstyret med en såkaldt 5K retinaskærm på 27 tommer, der har en 5120 x 2880. Det er syv gange så mange pixels som på et almindeligt hd-tv, og ifølge Apple er det den skærm i verden, der har den højeste opløsning. 

Ligesom den forrige iMac er den ultra tynd. Den er blot 5 mm tyk på det tyndeste sted. Den nye iMac bliver dog ikke nogen billig maskine. Herhjemme kommer den til at koste 19.999 kroner

Udover iMac'en præsenterede Apple også en ny Mac Mini, der har fået hurtigere processor samt en såkaldt thunderbolt-port.

Nyt styresystem kan downloades nu

Der stod dog ikke kun ny hardware på menuen her til aften. Apple lancerede også den nye udgave af styresystem til Mac'en OSX Yosemite, der blev præsenterede ved Apples udviklerkonference i juni og siden har været i beta-test. 

Yosemite bliver klar til download allerede fra og med i aften, og på mandag vil iPhone og iPad-bruger få mulighed for at downloade iOS 8.1, der blandt andet vil understøtte Apple Pay.

Læs også:

Med dette nye ur vil Apple erobre vores håndled

Apple stor-høster data om brugerens vaner fra nyt styresystem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere