Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

IBM betaler 'køber' 8,7 milliarder kroner for at slippe af med fabrik

IBM lægger 8,7 milliarder kroner på bordet til 'køberen' af stor IBM-fabrik. Se her, hvem køberen af fabrik og de mange milliarder kroner er.

8,7 milliarder kroner. Så meget skal IBM ifølge Bloomberg betale for at slippe af med selskabets underskudsgivende chipfabrik i New York.

'Køberen' er selskabet Globalfoundries, der altså nu overtager både chipfabrik samt de 8,7 milliarder kroner, der følger med den.

Den tabsgivende chipfabrik i East Fishkill i New York har længe været en torn i øjet på IBM, som i hvert fald siden sommer har forhandlet med Globalfoundries om overtagelse af fabrikken.

Parterne har imidlertid været uenige om prisen - som i denne handel altså har været den pris, som IBM skulle betale for at slippe af med fabrikken.

Angiveligt krævede Globalfoundries først 11,6 milliarder kroner for at overtage fabrikken, mens IBM kun var indstillet på at betale det halve.

Globalfoundries ejes via forskellige kanaler af staten Abu Dhabi. Her planlægger man at anvende overtagelsen til at tildrage sig kompetencer og viden og chip-fremstilling.

Som led i aftalen skal Globalfoundries i de kommende 10 år levere Power-processorer til IBM - blandt andet til IBM's mainframes og Watson-supercomputer - til gengæld for IBM's intellektuelle rettigheder på området.

IBM's division til chipfremstilling står for under to procent af IBM's samlede omsætning, men ligger i den rigtigt dyre ende på bundlinien, da pengene fosser ud af kassen med et årligt underskud på otte-ni milliarder kroner.

IBM har i de senere år gradvist skilt sig af med sin hardware-forretning.

Selskabet solgte sin pc-forretning til Lenovo i CCc og indgik fornylig aftale med Lenovo om overtagelse af IBM's x86-serverforretning.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk it-firma køber IBM's server-forretning - betaler milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere