Artikel top billede

Sådan får du gavn af Apples nye smarte Continuity-funktioner

Med en række nye funktioner bliver Apples Macs og iPhones knyttet tættere sammen end nogensinde før.

Den såkaldte Continuity-funktionalitet var den helt store nyhed, da Apple i juni præsenterede to nye styresystemer - iOS 8 til iPhone og iPad samt OS X Yosemite til Mac-computerne.

Med Continuity bliver de to styresystemer knyttet tættere sammen end nogensinde før.

Det bedste eksempel på dette er, at en Mac-computer nu er i stand til helt gnidningsløst at snylte på en iPhones dataforbindelse, hvilket betyder, at det er muligt at sende sms-beskeder og foretage telefonopkald direkte fra computeren. 

Selvom Yosemite og iOS 8 nu har været på gaden i henholdsvis seks dage og lidt over en måned, er det ikke alle Continuity-funktionerne, der har været tilgængelige fra begyndelsen.

Eksempelvis blev der først åbnet for sms-funktionen i forbindelse med den seneste softwareopdatering til iOS 8.1.

Men hvad kan de forskellige funktioner, og hvordan slår man dem til? Det spørgsmål vil vi besvare herunder.

Videresendelse af sms

Du har længe kunne bruge din Mac til at modtage og sende beskeder via Apples eget besked-system iMessage, men nu kan du altså også sende og modtage almindelige sms-beskeder direkte på din Mac. 

Android-brugere har i øvrigt gennem flere år haft adgang til en lignede funktion, hvis de har brugt appen Mighty Text.

For at komme i gang med at bruge Apples sms-funktion, skal du slå den til ved at gå ind i indstillingsmenuen på din iPhone, vælge "beskeder" og dernæst "videresendelse af sms".

Herefter dukker der en kode op på skærmen af din Mac, som du skal indtaste på din telefon. Når du har gjort det skulle sms-beskeder i fremtiden også dukke op på din Mac. 

Hvis du ikke kan få det til at virke, så skyldes det ifølge Apple-mediet Macrumors muligvis, at du ikke har tilføjet din e-mail-adresse som modtager-adresse for iMessage-beskeder.

Du skal i øvrigt være opmærksom på, at e-mail-adressen skal være den, som du også bruger i dit Apple-ID. 

Du tilføjer e-mail-adressen ved at vælge punktet "send og modtog" i "besked-menuen" på din iPhone.

Modtag telefonopkald

Continuity gør det også muligt at bruge din Mac til at foretage og modtage telefonopkald via en iPhone. 

Funktionen gør brug af Facetime, og hvis det ikke umiddelbart virker, bør du sikre dig, at funktionen er slået til i Facetime. 

Det gør du ved at åbne Facetime, vælge indstillinger og herefter sørge for, at der er sat flueben i feltet "Tillad iPhone mobilopkald." Derudover skal du naturligvis også sikre dig, at du er logget ind i Facetime med samme Apple-ID, som på din iPhone.

Internetdeling direkte fra Mac'en

iPhone og Android-brugere har længe kunne brugere deres telefoner som trådløst internet-hotspot. 

Men med de nye Continuity-funktioner er det muligt at slå funktionen til direkte fra menulinjen på Mac'en uden, at du skal fiske din telefon op fra jakkelommen eller tasken.

Når din iPhone er inde for bluetooth-rækkevidde dukker den op som et trådløst netværk, når du klikker på wifi-ikonet i menulinjen.

Hand-off

Med funktionen Hand-off kan du gnidningsfrit skifte mellem din Mac, iPad og iPhone, mens du arbejder. Eksempelvis kan du starte med at skrive en mail på din iPhone, og herefter sætte dig hen foran din computer og skrive den færdig. 

Handoff virker naturligvis med Apples egne programmer. Herunder Apples gratis kontorpakke, iWork, men tredjeparts apps får angiveligt også mulighed for at benytte sig af den. 

På både din Mac og din iOS-enhed kan du slå Handoff til og fra ved at gå ind i indstillings-menuen og herefter vælge generelt.

Hvad kan vi forvente mere?

Da Apple tidligere på ugen fremlagde et historisk godt kvartalsregnskab antydede virksomhedens administrerende direktør Tim Cook, at Continuity vil komme til at spille en endnu mere central rolle i Apples produkttilbud. 

"Brug jeres fantasi og tænk over, hvor Continuity er på vej hen," sagde han ifølge Macrumors til virksomhedens investorer og tilføjede, at funktionen i fremtiden vil blive ekstrem vigtig for Apples kunder. 

Det vides naturligvis ikke præcist, hvad Tim Cook henviser til. Men principperne bag Continuity ser også ud til at spille en central rolle i det kommede Apple Watch. Eksempelvis gør uret brug af iPhonens internetforbindelse og kan videresende sms-beskeder og telefonopkald til telefonen. 

Der er næppe nogen tvivl om, at Tim Cook og Apple har en ambition om, at virksomhedens mange produkter i fremtiden skal fungere endnu mere sømløst med hinanden. Noget der både kan være en glæde og en forbandelse for kunderne, der på den ene side vil få glæde af at blive en del af et stort og "smooth" økosystem, men som samtidig også vil få sværere ved at bryde ud af systemet og vælge produkter fra andre producenter.

Læs også:
Nu kommer Apple Pay: Derfor får Apple-løsningen det svært

Prøvekørt: Med Yosemite bliver din Mac smukkere end nogensinde

Her er Apples nyheder: Nu skal iOS og Mac'en for alvor flette fingre 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere