Artikel top billede

Farvel og tak: Microsoft stopper salget af Windows 7 til private

Slut med Windows 7 til private, lyder det fra Microsoft.

Denne gang bliver Haloween ekstra skræmmende, hvis du er Windows 7-fan.

Fredag 31. oktober bliver nemlig den sidste dag, hvor Microsoft sælger Windows 7-licenser til pc-producenterne.

Efter weekenden kommer det hele til at handle om Windows 8.1 - i hvert fald på forbrugermarkedet.

OEM-producenter (original equipment manufacturer) vil fra mandag 3. november ikke længere have adgang til licenserne til Windows 7 Home Basic, Home Premium eller Ultimate.

Pc'er med Windows 7 Professional vil fortsat blive produceret til arbejdsmarkedet og til folk, der er villige til at betale ekstra for den populære udgave af Windows.

Is i maven

Med det kraftige fokus på touch og en helt ny brugerflade har mange brugere været knap så entusiastiske i brugen af Windows 8, og version 7 er således været redningen for denne gruppe, når der skal købes ny maskine.

Men nu fjernes alternativet altså.

Du kan nok finde Windows 7-maskiner i butikkerne lidt frem i tiden, men så snart butikkerne begynder at løbe tør og skal bestille nye maskiner, er det altså slut.

Hvis du mangler en Windows 7-maskine og har is i maven, er der måske en mulighed for, at butikkerne vil sætte de sidste Windows 7-maskiner på udsalg i forbindelse med julehandlen.

Det skriver flere medier eksempelvis Redmond Magazine.

Alle er alligevel 8

Microsoft har ikke sat en endelig slutdato for den professionelle version af Windows 7, og der kommer næppe til at ske ændringer før den næste udgave, kaldet Windows 10, sendes på markedet.

Læs også: Analysefirma: Kom væk fra Windows 7 i tide

"Virksomhedernes it-afdelinger har ikke vist interesse for Windows 8, og venter derfor på Windows 10," siger it-analytiker Patrick Moorhead fra firmaet Moor Insights & Strategy til PC World i USA.

Læs også: Nyhedsanalyse: Med Windows 10 flytter Microsoft fokus tilbage på virksomhedsbrugerne

Han ser i øvrigt ikke Microsofts beslutning om at lukke ned for forbrugerudgaverne af Windows 7 som det store problem.

"De fleste maskiner bliver allerede solgt med Windows 8," siger han.

Læs også:

Windows 8.1 på vej ud i virksomhederne - men ikke som du tror

Dansk top-CIO: Derfor satser vi på Windows 8.1

Guide: Få professionel sikkerhed i Windows 7

Guide:Sådan får du Windows 8 til at ligne Windows 7




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere