Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Atea-opkøb: Flere firmaer var ude efter Axcess

Axcess-direktør og hovedaktionær Stig Abildsø har de seneste måneder forhandlet til flere sider, før han besluttede sig for at sælge sit selskab til Atea. Se her, hvem der også var ude efter selskabet.

Både danske og internationale spillere var med i slutspillet, da netværksforhandleren Axcess forhandlede om salg af virksomheden.

Ifølge Computerworlds oplysninger har både KMD og TDC's netværksselskab Netdesign været i forhandlinger om køb af Axcess. Men også den i Danmark ret ukendte koncern Dimension Data har undervejs vist interesse for at bruge Axcess som et brohoved til at komme ind på det nordiske marked.

I sidste ende valgte hovedaktionær og direktør, Stig Abildsø, dog at sælge sin virksomhed til Atea, som i går lagde 317 millioner kroner på bordet i et af årets mest markante opkøb i den danske it-branche.

Stig Abildsø selv fortæller til Computerworld, at forhandlingerne forhandlingere om salget har været i gang i "nogle måneder".

Han bekræfter samtidig, at flere virksomheder var interesseret i at købe det succesfulde it-firma. Han vil dog - "af respekt for virksomhederne", som han udtrykker det - ikke sætte navn på, hvilke firmaer der er tale om.

"Der var flere dialoger i løbet af den proces, som vi startede for nogle måneder tilbage. Og ja, der har været flere spillere inde i processen," siger Stig Abildsø til Computerworld.

Pressede prisen op

Med flere interesserede købere i baghånden har Axcess ejere været i en gunstig forhandlingsposition, og det er sandsynligt, at det har været med til at presse købsprisen. Det ønsker Stig Abildsø dog ikke at kommentere.

"Men du sidder i en salgssituation, hvor der er udbud og efterspørgsel. Hvis du selv stod og skulle købe en vare, og der kun var én tilbage, og der blev budt, så er det en del af processen," siger Stig Abildsø.

Hverken KMD eller Netdesign ønsker at kommentere, om de har budt på Axcess, men begge steder peger man på, at man på det seneste har foretaget større eller mindre opkøb af virksomheder.

Atea bliver størst

Hos Axcess fortæller Stig Abildsø, at beslutningen om at sælge til Atea er resultatet af længere tids overvejelser om, hvor Axcess skulle bevæge sig hen.

"Vi har i bestyrelsen spurgt os selv, om vi selv skulle satse på en konsolidering. Skulle vi udvide geografisk, eller om vi skule gå ud i noget fusion - køb eller salg. Alle de aspekter har vi kigget på. Det er så endt med, at vi nu har sagt, at det bedste er, at Axcess bliver solgt til Atea," lyder det fra Stig Abildsø.

Med købet af Axcess fordobler Atea sin markedsandel på markedet for Cisco-løsninger, som hidtil har været en central del af Axcess forretning.

Atea bliver nu suverænt den største enkeltleverandør af netværksløsninger på det danske marked, mens KMD og Netdesign sammen med firmaet Conscia må slås om andenpladsen.

Læs også:

Axcess-opkøb varsler nye tider for Atea

Her er hemmeligheden bag Axcess' succesridt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere