Artikel top billede

OnePlus One er et eksempel på en ny smartphone, der er med til at presse priserne ned.

Sværm af billige smartphones på vej: Derfor styrtdykker priserne

Der er udsigt til langt billigere smartphones for danskerne - også selvom priserne allerede har fået markante nøk nedad.

Smartphones er efterhånden ved at være hvermandseje i Danmark, og den intense konkurrence om smartphone-kunderne i vores del af verden har skabt en priskonkurrence, som vi slet ikke har set det sidste til.

Sådan lyder det i en ny rapport fra det anerkendte analyse- og rådgivingsfirma Boston Consulting Group, hvor der er fokus på den europæiske økonomi omkring det mobile internet.

"I EU er smartphones hurtigt kommet til at dominere mobiltelefon-markedet, efterhånden som konkurrencen giver forbrugere og virksomheder flere valgmuligheder, billigere enheder og nye produkter," lyder det i rapporten.

Her kan man også læse, at der på verdensplan var et gennemsnitligt fald i smartphone-priserne på 25 procent fra 2011 til 2013 - og at priserne ventes at falde med yderligere 19 procent frem mod 2017.

"I Europa ventes det, at de gennemsnitlige salgspriser vil falde endnu hurtigere - med næsten 38 procent i 2017 (i forhold til 2013, red.) - af en række grunde, inklusiv markeds-mæthed og længere opgraderings-cyklusser," skriver Boston Consulting Group.

iOS har de højeste gennemsnitspriser

Analysefirmaet har en interessant opgørelse over, hvordan prisudviklingen er på de forskellige smartphone-platforme.

Her ses det, at iOS fortsat er den platform, hvor priserne er højst, og hvor faldet i priser også er mindst. De høje gennemsnitspriser skyldes naturligvis, at Apple kun satser på high-end-markedet.

Både Android- og Windows Phone-smartphones ligger gennemsnitligt en del lavere i prissætningen - og begge platforme er da også kendetegnet ved et noget bredere udvalg, hvor der findes smartphones i alle prisklasser. 

Selvom gennemsnitspriserne hos Android og Windows Phone allerede er er faldet en del, ventes de at falde ydereligere i de kommende år.

Det er ikke kun low-end smartphones, der bliver stadig billigere.

Inden for det seneste år har vi også set nye spillere komme ind og presse priserne i den dyre ende af markedet.

Det ses blandt andet med smartphonen OnePlus One, der koster omkring 2.500 kroner - men faktisk matcher de mere etablerede spilleres langt dyrere top-modeller på en række områder.

Det mobile internet boomer i Europa

I rapporten fra Boston Consulting Group fokuseres der også på, hvor meget det mobile internet i det hele ændrer vores del af af verden.

"På mindre end et årti har den mobile internet-revolution overtaget den digitale revolution, og det accelererer stadig."

"Der er nu næsten syv milliarder mobiltelefon-abonnementer globalt eller et for hver eneste person på jorden. I Vesteuropa er der 530 millioner mobil-abonnementer eller omkring 1,33 per person, hvoraf over halvdelen er til smartphones," skriver analysefirmaet.  

Boston Consulting Group fremhæver i øvrigt Danmark i rapporten som det ene af tre lande - de to andre er Norge og Finland - hvor smartphone-penetrationen vil være på over 90 procent i 2017.

Det er i øvrigt ikke kun smartphones, altså hardwaren, der bliver billigere.

Også på abonnements-siden får man i dag markant mere for pengene end for blot få år siden.

For nylig udgav Erhvervsstyrelsen en opgørelse over faldet i priserne på danske mobil-abonnementer fra 2004 til 2014. 

Et konkrete eksempel er, at man en profil med et forbrug på 300 minutter - her er der tale prisfald i faste priser på 69,5 procent siden 2004.  

Læs også:

Voldsomme prisdyk: Så meget billigere får du nu mobil og bredbånd

Kæmpe prisfald på smartphones: Se udviklingen her

Vi er klar til at logge hele vores liv: Nu mangler vi bare it-løsninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere