Artikel top billede

Her er verdens største og mest detaljemættede foto: 1,5 milliarder pixels

Verdens største og skarpeste digitale fotografi er uhyre detaljemættet og fylder 4,3GB. Se det her.

Verdens største og mest detaljemættede fotografi har set dagens lys.

Bag det enorme fotografi står den amerikanske rumfartsorganisation NASA, der har sammenstykket billedet af 411 fotografier, som det store Hubble-teleskop har taget.

Der er tale om det største og mest detaljerede fotografi nogensinde af Andromeda-galaksen, der også kaldes M31 eller Messier 31.

100 millioner stjerner

På billedet kan man se og zoome ind på mere end 100 millioner stjerner og omkring tusind såkaldte star clusters, der tilsammen strækker sig over mere end 40.000 lysår.

Fotografiet består af halvanden milliarder pixels (69.536x22.230) og fylder 4,3GB. Skal man se billedet samlet, vil det kræve mere end 600 HD-fjernsyn lagt oven på og ved siden af hinanden.

Billederne er taget Hubbles særlige kameraer, som du kan læse mere om her.

Billedet er sammenstykket som del af rumfartsorganisationens såkaldte Panchromatic Hubble Andromeda Treasury-program, hvor NASA arbejder på at kortlægge en del af Andromoda-galaksen, der ligger relativt tæt på jorden med en afstand på 'blot' 2,5 millioner lysår.

Du kan se mere om dette program her.

Programmet og billederne indgår som et centralt element i astronomernes arbejde med at analysere lignende lys-strukturer fra andre, mere fjerntliggende galakser.

Du kan se billedet og zoome ind på detaljerne her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere