Artikel top billede

Vild stilling på spil: PET søger ny cyber-sherif - og der skal bruges flere it-folk

PET søger en ny chef til sit Cyber Center og afslører samtidig, at en større oprustning på it-området er i gang.

"Det handler om nationens sikkerhed."

Sådan indledes et nyt, opsigtsvækkende jobopslag fra Politiets Efterretningstjeneste, PET, der søger en "chef for Cyber Center."

"Har du erfaring med forandringsledelse, strategiudvikling og ikke mindst - eksekvering på cyberområdet, har du nu en helt enestående mulighed for at stå i spidsen for et afgørende udviklingsområde i PET," står der i jobopslaget. 

"Vores kapacitet og kapabilitet på cyberområdet bliver stadig mere afgørende for vores grundlæggende mission: At identificere, forebygge og imødegå trusler mod landets sikkerhed," forklarer PET.

Det går jobbet ud på

Det fremgår af jobopslaget, at den nye chef for Cyber Center får som sin første store opgave at opgradere strategien på området og udvikle handlingsplaner.

Den nye cyber-sherif skal andre ord være klar til at tage fat allerede fra dag ét:

"Du får i løbet af 2015 og 2016 muligheder for at hente nye medarbejdere ind i funktionen og tillige styrke hele teknologisiden."

"Du bliver en central aktør i opbygningen af en ny afdeling, der får en central rolle i et PET under forandring."

Samtidig forklarer PET, at den nye chef ikke bare skal vide en masse om cyber-trusler og om at lægge strtegier - men også skal kunne samarbejde på tværs af PET's afdelinger.

"Cybercenteret er ikke en stand-alone funktion i PET, og et væsentligt område bliver at udvikle tættere relationer til nationale og internationale aktører samt sikre effektiv integration i PET's øvrige arbejdsområder."

PET opsummerer arbejdsopgaverne, så håbefulde kandidater hurtigt kan krydse af, om det er noget, de har mod på. Opgaverne er:

- Review og konsolidering af PETs cyberstrategi
- Udvikling af handlingsplaner og milepæle i overensstemmelse med strategi
- Udvikling og implementering af teknologi-investeringsplan
- Rekruttering af specialister på cyber/IT/sikkerhedsområdet
- Udvikling af internationale og nationale samarbejdsrelationer på cyberområdet
- Integration af PET's cyberfunktion i husets øvrige funktioner

"Dine væsentligste arbejdsredskaber er en solid teknologiforståelse kombineret med strategisk indsigt og udsyn, og din ledelsesstil er karakteriseret ved dialog og involvering".

Oprustning i gang på flere fronter

Det er i øvrigt ikke kun PET, der er i gang med at opruste på cyber-området. 

Så sent som i sidste uge bragte Computerworld i øvrigt et interview med chefen for Nationalt Cyber Crime Center (NC3), der også får en overhaling af de helt store.

"Vi skal gøre Danmark til førende i Europa - eller i verden for den sags skyld - i forhold til at hindre og opklare it-kriminalitet," lød budskabet fra Kim Aarenstrup, der blev udnævnt som centerchef NC3 ved etableringen.

Læs også:

Politichef lover: Danmark får cyberpoliti i verdensklasse

Danmark udsat for hundredvis af alvorlige hackerangreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere