Artikel top billede

(Foto: IBM)

IBM afviser vild fyrings-historie fra Forbes: "Latterlige" oplysninger

Historien om, at IBM skal fyre over 100.000 medarbejdere, har ikke hold i virkeligheden, lyder det nu fra selskabet.

Da det velansete finansmagasin Forbes bragte en historie om, at IBM i denne uge vil gennemføre et hemmeligt "Project Chrome" - den største omorganisering i IBM's historie - gik historien verden rundt.

"For at løse sine forretningsproblemer og sætte fart på sin ‘transformation', vil omkring 26 procent af IBM's medarbejdere i næste uge (denne uge, red.) få et telefonopkald fra deres chefer.

"Få timer senere vil en pakke ankomme til deres dørtrin med alle papirerne," står der i klummen i Forbes.

IBM valgte i første omgang at undlade at kommentere historien - og således altså heller ikke at afvise den - men nu skriver nyhedsbureauet AP, at IBM-talspersonen Ian Colley blankt afviser, at en fyringsrunde af dette enorme omfang skulle være på vej i IBM. 

Han henviser til, at IBM tidligere har annonceret afskedigelser, der vil berøre "adskillige tusinde medarbejdere" - men at det kun er en meget lille del af medarbejderstaben i forhold til de tal, der er fremme i Forbes-klummen.

Ian Colley bruger over for AP ord som "latterlige" og "ubegrundede" om oplysningerne hos Forbes.

Men IBM er stadig under pres

Mens IBM's reaktion formentlig nok kan berolige en del IBM-medardejdere, så forlanger investorerne, som AP også skriver, stadig, at der skal ske noget hos den hårdt pressede it-gigant, der i længere tid har kæmpet med faldende omsætning.

Det kommer også til udtryk ved, at IBM-aktien faktisk steg med fire procent, efter fyringshistorien fra Forbes begyndte at finde vej til alverdens medier.

I sidste uge fremlagde selskabet sit årsregnskab - og det er et presset IBM, der har taget hul på 2015.

I årsregnskabet må IBM blandt andet oplyse, at nettoresultat endte på 15,8 milliarder dollars, lige omkring 100 milliarder kroner, hvis man tager udgangspunkt i dagens valutakurs.

Det er syv procent lavere end året før.

Omsætningen i 2014 lå på 92,8 milliarder dollars, omkring 595 milliarder kroner, hvilket er seks procent lavere end i 2013.

Derfor ligger det også stadig klart, at der skal ske yderligere forandringer i IBM i den kommende tid, hvilket også it-gigantens CEO, Virginia Rometty, lagde vægt på i årsregnskabet.

"Vi gør betydelige fremskridt i vores transformation ved at fortsætte med at flytte IBM's forretning til mere værdifulde områder og ved at investere og positionere os selv i forhold til det mere langsigtede."

Også her i Danmark er IBM kendetegnet ved at befinde sig i en overgangsfase, hvor der derfor også er et vist pres på forretningen.

Det kommer blandt andet til udtryk ved, at antallet af ansatte i IBM Danmark alene fra 2010- til 2013-regnskabet faldt med mere end 1.000, fra 3.870 ansatte til de nuværende 2.836.

For få uger siden meddelte IBM Danmark, at Lars Mikkelgaard-Jensen stopper som administrerende direktør og dermed overlader posten til en ny person, Lars Erik Clausen.

Læs også:

Finansmedie: IBM på vej til at fyre næsten hver fjerde medarbejder i gigantisk fyringsrunde

Konstant tilbagegang i 11 kvartaler: Her satser IBM på vækst

Årsregnskab: presset IBM har én afgørende udfordring

Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere