Artikel top billede

Sådan ser prototypen på den polskudviklede Mouse Box-computer ud.

Hele denne computer er pakket ind i en mus

Forestil dig, at du river en billig computer op af lommen, der kan forbinde trådløst til alle de skærme, du møder på din vej. Og at hele computeren er pakket ind i en mus. Sådan en computer er ved at blive udviklet i Polen.

I Polen har fem it-folk i begyndelsen af 20'erne fået en noget anderledes idé:

De er i gang med at få bygget og markedsført en hel computer, som er indbygget i en mus.

Ideen er, at den udover at virke som en almindelig mus, også er en computer i den musen, som kan forbindes trådløst til din arbejdscomputer, en projektor eller dit tv derhjemme, hvis det er udstyret med en HDMI-port.

Er det en Nokia-mus?

Indtil videre er der kun en prototype af Mouse Box-computeren, efter de polske softwareudviklere og industrielle designere i års tid har formået at presse alskens software og hardware ned i musen.

Men planerne går langt videre end det, fortæller holdets teamchef, Przemysław Strzelczyk, til Computerworld.

"Vi kigger efter partnere, der kan gøre Mouse-in-a-box til et rigtig produkt, og vi har indtil videre talt med en række selskaber, som er interesserede i at hjælpe os. Men indtil videre har vi ikke skrevet under på noget," lyder det fra Przemysław Strzelczyk.

Han arbejder i lighed med en anden Mouse Box-iværksætter til dagligt som software-udvikler og hardware-specialist for Nokia Networks, og vil ikke umiddelbart afvise, at det kan blive det finske firma, der skal markedsføre muse-computeren.

"Vi får at se, tror jeg, det politiske korrekte svar er," siger den 24-årige Przemysław Strzelczyk, som ikke ønsker at afsløre navne på andre mulige forretningspartnere.

Stadig en del børnesygdomme

Lige nu er der stadig en hale i musen i form af en ledning til en mikro HDMI-port, men efter prototype-udviklingen er det meningen, at den skal kunne forbinde trådløst til alle skærme med en HDMI-port.

Ligeledes arbejder det lille fem mands hold på at få induktionsstrømmen i musen til at spille optimalt, da musen er udviklet til at blive opladet ved berøringen af en musemåtte.

"Vi er så langt i processen, og det nok vil tage fire måneder at få de trådløse transmissioner og induktionsstrømmen til at virke. Derfor håber jeg, at vi får Mouse Box ud i løbet af 2015," siger Przemysław Strzelczyk.

Lommecomputer til under 1.000 kroner

Han fortæller samtidig, at hele ideen med opfindelsen af musen kommer af, at der mangler nogle anderledes og ultrabillige computere på markedet.

En endelig pris for den eventuelt konkrete Mouse Box-computer, vil han dog ikke lægge sig fast på.

"Den skal ud og konkurrere med billige notebooks og laptops, så den vil blive billigere end det," fortæller Przemysław Strzelczyk, der ikke afviser, at prisen kunne ligge på omkring 100 euro svarende til cirka 750 kroner.

Til den pris kan musen udvikles med 1,4 GHz ARM Cortex-processor med fire kerner, 2 gigabyte RAM,128 gigabyte harddisk, trådløs WiFI- og HDMI-forbindelser samt en ganske normal musefunktionalitet.

Kigger på Windows 10

Indtil videre kører Mouse Box-prototypen på musemåtten med Linux-distributionen Ubuntu.

Przemysław Strzelczyk forklarer, at holdet lige nu kigger på muligheden for at få Windows 10 ind i musen.

"Microsoft har åbnet for, at Windows 10 kan køre på ARM-arkitekturen, så det kan blive muligt at sælge Mouse Box med Windows 10."

Han kan ikke at kommentere på, hvad prisen vil blive, hvis det lykkes udviklerholdet at få presset Windows 10 ind til den kinesiske hardware.

"Vi må vente til den officielle lancering af Windows 10," lyder svaret.

Her kan du se, udviklernes egenproducerede video med prototypen på Mouse Box:

Læs også:
Dansk firma: Vi har fundet afløseren for musen og touchskærmen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere