Artikel top billede

Efter terrorangrebet i København: Center for Cybersikkerhed advarer om angreb på danske hjemmesider

Efter de forfærdelige dødelige terrorangreb mod et arrangement om ytringsfrihed og synagogen i Krystalgade advarer Center for Cybersikkerhed, den digitale del af Forsvarets Efterretningstjeneste, nu mod mulige angreb mod danske hjemmesider og sociale medier.

Efter de forfærdelige dødelige terrorangreb mod et arrangement om ytringsfrihed og synagogen i Krystalgade advarer Center for Cybersikkerhed, den digitale del af Forsvarets Efterretningstjeneste, nu mod mulige angreb mod danske hjemmesider.

I en meddelelse (PDF-link) søndag skriver Center for Cybersikkerhed at:

"Erfaringsmæssigt efterfølges sådanne hændelser af forskelige former for cyberangreb. Der er ofte tale om simple defacements af eller DDoS-angreb mod statslige og ikke-statslige hjemmesider, herunder mediehjemmesider. Der er med andre ord tale om simple angreb, der kan iværksættes uden nævneværdig forberedelse"

Ud over at sikre sig mod defacement og DDoS-angreb advarer myndighederne også mod muligheden for misbrug af myndigheders sociale medier:

"Opmærksomheden henledes på, at der som følge af hændelserne i København er risiko for, at danske hjemmesider og andre internetvendte tjenester kan blive forsøgt angrebet som led i en politisk tilkendegivelse. På samme vis kan der være risiko for, at myndighedens eller virksomhedens konti på sociale medier, så som Twitter og Youtube, forsøges overtaget ved at gætte kodeordet eller ved at forsøge at lokke kodeordet ud af myndighedens eller virksomhedens medieansvarlige.", uddyber Center for Cybersikkerhed. 

Centeret, som har til opgave at understøtte et højt informations-sikkerhedsniveau i den informations- og kommunikationsteknologiske infrastruktur, som samfundsvigtige funktioner er afhængige af, har tidligere udarbejdet en guide til hvordan du kan imødegå DDoS-angreb. 

1. Forbered nødforside på hjemmesiden, der fylder så lidt som muligt.

2. Undersøg, hvilke DDoS-forsvarsmidler din internetleverandør (ISP) stiller til rådighed - eventuelt som tilkøbsydelse 

3. Indkøb eller lav aftale om ekstra IP-adresser, som kan bruges, hvis din primære IP-adresse bliver blokeret

4. Indkøb eller lav aftale om ekstra, separate internetadgange, som kan bruges, hvis din primære internetadgang bliver blokeret

5. Forbered alternativ hostet forside/informationsside og overvej eventuelt anvendelse af cloudhosting af hjemmesiden (vær opmærksom på prismodel)

6. Lad netværksadministratorer gøre sig bekendt med eller uddanne sig i routere og andre netværkskomponenters mulighed for at beskytte sig mod de mest almindelige angre

7. Optimér netværk for ydelse og gennemfør ydelsestest. Alt efter løsning kan dette inkludere redundans i opbygningen, separation af indgående og udgående internettrafik og flere andre elementer.

9. Installér dedikerede netværkskomponenter til at imødegå angreb. Lav aftale med ISP'en eller eksterne udbydere af løsninger til at imødegå angreb.

Du kan læse hele Center for Cybersikkerheds guide til imødegåelse af DDoS-angreb her.

Læs mere: Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS har desuden tidligere fortalt Computerworld hvordan du kvæler et DDoS-angreb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere