Artikel top billede

Nu begynder verdens største mobilmesse: Her er hoved-overskrifterne

I næste uge kører Mobile World Congress af stablen i Barcelona, og der er tradition for, at producenterne lancerer de nyeste flagskibstelefoner til netop MWC. Her er de events og produkter, som vi glæder os mest til.

Mobile World Congress, MWC, er en af årets store kongresser for tech.

Sammen med CES i Las Vegas og IFA i Berlin er det her, at producenterne viser deres nyeste produkter frem.

Mobile World Congress har sit fokus på mobility og specifikt smartphones.

Der er også tradition for, at det er her, at vi første gang ser årets første smartphones, som er med til at sætte standarden for resten af året.

De store firmaer forsøger paradoksalt nok at hemmeligholde og reklamere for lanceringerne på forhånd, så der er nogle ting, som vi allerede ved på forhånd, inden det bliver 1. marts, og MWC begynder.

Computerworld.dk vil være til stede til MWC hele ugen, så du kan få alle de nyeste nyheder om mobiler og tech her.

Her er en liste over de forventninger, som vi har til MWC.

Samsung Galaxy S6 - og mere?

Lad os begynde med det indlysende.

Samsung deltager formelt ikke med smartphones til MWC, men når nu alle verdens tetch-journalister alligevel er samlet i Barcelona, hvorfor så ikke udnytte det?

Til et stort event sideløbende med MWC vil Samsung fremvise selskabets kommende Galaxy-telefon, som er stensikker på at få navnet Galaxy S6.

Der har været en lang række rygter allerede om S6 - og om en potentiel S6 Egde-version, som vil få samme type buede skærm som Note 4 har.

Og det bliver spændende at se, hvad Samsung møder op med.

Samsung er stadig en af verdens absolut største producenter af smartphones, men har de seneste år mødt en massiv konkurrence fra kinesiske firmaer samt et stærkere Apple.

Samsung har allerede teaset en del med nogle aggressive reklamer omkring den kommende telefon.

HTC - One (M9?)

HTC var for seks år siden det helt store navn inden for Android-telefoner, og klassikere som HTC Legend var en af datidens bedste smartphones.

Men det har været et par tunge år efterfølgende for HTC.

Selvom både HTC One og HTC One (M8) fik utallige priser for design, så har der været langt op til Samsung.

Dog går det bedre. HTC har de seneste tre kvartaler haft overskud, og på søndag får vi at se selskabets bud på, hvordan den gode udvikling skal fortsætte.

Det bliver formodentligt igennem en ny One-telefon.

Faktisk har HTC allerede bekræftet over for verdenspressen, at det er en ny One.

Navnet bliver formodentligt One (M9) i forlængelse af de to foregående modeller, One (M7) og One (M8),

One (M9) forventes at være på lige fod med de andre kommende flagskibstelefoner på hardwaren.

Sony?

Formodentligt kommer vi ikke til at se en Z4-telefon fra Sony.

Der har hverken været lækager eller andre tegn på, at vi skal forvente en telefon.

Ligeledes er pressemødet hos Sony heller ikke et af de store.

Der florerer til gengæld rygter om, at der vil komme en ny Z-tablet.

Sidste år fik vi Z3 Compact Tablet, som var en tynd og fin "mini"-tablet, men der fulgte aldrig en større en af slagsen med.

Dertil har der været nyheder om, at Sony ved en fejl (eller ved god markedsføring), kom til at lægge en ny Z4-tablet op på Sonys hjemmeside, hvilken blev fjernet få minutter efter.

Nye telefoner fra Microsoft?

Microsoft inviterer også til pressemøde, men slet ikke i samme store skala som HTC eller Samsung.

Det var ved MWC at Nokia sidste år viste Nokia X, en low-end Android-telefon frem, som kun kom i handlen i vækstlande.

Nu har Microsoft overtaget, men der er endnu intet, der tyder på, at der vil komme en ny flagskibstelefon til at overtage Lumia 930 eller 1020.

Der vil være større chance for at vi ser nye low/mid-end telefoner, og der kører også rygter om, at Microsoft måske kommer med en efterfølger til gigantens wearable, Microsoft Band.

Huawei/Honor

Forvent flere nye enheder fra den kinesiske gigant Huawei.

Rygterne siger, at Huawei står til både at lancere nye tablets og smartphones - og måske også et wearable, som skal køre Android Wear.

En ny efterfølger til P7 skal du dog nok ikke forvente. Huawei holder et særskilt event i London den 15 april, hvor P8 vil blive lanceret.

Huaweis søsterselskab, Honor, kommer dog med tre nye telefoner. Honor(Huawei) kom med Honor 6 til Danmark i slutningen af 2014, og det var en overraskende god telefon taget prisen i betragtning.

Men tre nye er altså på vej, hvilket vi får af se på tirsdag, så forvent nye telefoner med stærk hardware til relativt lave priser.

Læs også: Fede facts om det kommende Apple Watch




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere