Artikel top billede

Foto: Apple.

Fede facts om det kommende Apple Watch

Apples ur adskiller sig på en stribe områder fra de øvrige producenters modeller. Her er alt, som du skal vide om Apple Watch - og nogle ret fede billeder.

Til april kommer Apples ur - i hvert tilfælde i USA.

Hvilke lande, der eventuelt får del i den første produktion af Apple Watch, som angivelig bliver på fem til seks millioner enheder, er ikke fastlagt endnu.

Men kongeriget står næppe første i den kø. Det bliver nok de store markeder som eksempelvis Storbritannien, der bliver forfordelt.

34 modeller

Apple har valgt en meget anderledes strategi end de øvrige producenter af smarte ure.

Uret kommer nemlig i 34 forskellige modeller - eller måske snarer variationer - fra starten.

Apple Watch kommer eksempelvis i to forskellige størrelser.

En på 42 millimeter til det mandlige håndled og en på 38 millimeter, der nok passer bedre til det kvindelige publikum.

Ud over de to størrelser kommer uret også i tre forskellige klasser. Standard-udgaven hedder Watch, og den har urkasse i rustfrit stål og er forsynet med safirglas.

Watch Sport-udgaven er bygget mere solidt og er bedre beskyttet mod slag og stød via Ion-X-glasset, der dække de digitale visere. Desuden er sportsudgaven bygget i lettere materialer.

Apple hævder selv, at sports-urets alu-kasse er 60 procent mere robust end almindelige legeringer, men alligevel 30 procent lettere end rustfrit stål.

Til de købere, der har lidt ekstra kroner på kontoen og er mere interesseret i mode og stil end i informationsteknologi, kan vælge Watch Edition-familien.

Her kan man eksempelvis vælge en urkasse i 18 karat guld.

I hver kategori kan man igen vælge mellem forskellige overfladematerialer eller legeringer.

Den almindelige udgave kan fås i almindelig stål og i en mørk-udgave, sport-udgaven kan fås i en silver og spacegrey, mens edition-modellen kan fås i almindelig guld og i rose-goldLigeledes

Der er flere forskellige remme, og der er også forlydender om, at tredjepartsproducenter også vil levere ur-remme.

Urene kan i øvrigt både bæres på venstre og på højre håndled, fordi skærmen kan tilpasses.

Det er den britiske udgave af Macworld, der har regnet sig frem til, at der kommer 34 kombinationer af Apple Watch.

Læs også:
Apple frigiver dansk udgave af Siri: Derfor kommer den nu

Apples chefdesigner har lige afsløret syv detaljer om Apple Watch

Under motorhjelmen

Rykker vi lidt længere ind i teknologien under glasset på uret, vil man opleve, at der er utallige urskiver at vælge i mellem, så uret kan tilpasses efter den enkeltes smag.

Apple fortæller, at uret kan have op mod en halv million forskellige udtryk.

Selve betjeningen skal man nok lige se lidt an, hvis man anvender et normalt armbåndsur.

Den krone, man normalt anvender til at trække sit ur op med, har nemlig ændret funktion.

På uret anvendes den til at zoome og scrolle ned over skærmen. Et tryk på kronen gør, at man vender tilbage til hovedmenuen.

Skærmen er selvfølgelig også trykfølsom, og faktisk kan den skelne mellem hårde og bløde tryk. Teknologien kaldes for Force Touch.

Hemmelige beskeder

Apple Watch er udviklet således, at man kan få forskellige typer diskrete berørings-tilbagemeldinger, som gør det muligt at skelne tilbagemeldingerne fra hinanden.

Et praktisk eksempel er, at man bevæger sig rundt i bybilledet med hjælp af gps-funktionen via iPhonen, der ligger i lommen.

Uret kan så formidle til dig, om du skal gå til venstre eller til højre via berøring af dit håndled.

Varslingerne kan suppleres med lyde, og teknologien kan også benyttes til at give flere Apple Watch-brugere i samme rum mulighed for at kommunikere med hinanden - helt hemmeligt.

Der er i øjeblikket ikke helt klarhed over hvor langt Apple egentlig er kommet med sensorerne, der måler på kroppens funktioner.

Men pulsmålingen er i hvert fald med på menuen, hvilket nok også kræves på eksempelvis sportsmodellerne.

Ligeledes er der med sikkerhed en skridtæller. 

Men de mere specifikke funktioner knyttet til eksempelvis helse-apps, der kan måle blodtryk, iltoptag eller stressniveau, ser ifølge MacWorld ikke ud til at være inkluderet i den første version.

Læs også: 
Apple droppede banebrydende helse-funktioner i Apple Watch: Bliver langt fra så avanceret som planlagt

Her er 10 nye ting, som vi har lært om Apple Watch 

Danske app-udviklere forbereder sig på Apple Watch: Sådan bliver vores apps
Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.