Artikel top billede

Smart bankmanøvre skal hjælpe Expert på fode

Expert-kæden forsøger nu at fylde en slunken pengekasse ved hjælp af nye tiltag. Især den danske forretning belaster koncernens økonomi.

Med en større finansiel manøvre på i alt 700 millioner kroner har ejerne af retail-koncernen Expert købt sig til lidt ekstra tid til at realisere sine ambitiøse fremtidsplaner.

Ifølge den norske avis Dagens Næringsliv indskyder investoren Øivind Tiedemandsen den norske Wilhelmsen-familie, hvad der svarer til 350 millioner danske kroner i ny kapital.

Samtidig er Experts bankforbindelse, DNB, gået med til at konvertere gæld for et tilsvarende beløb til gengæld for en større aktiepost i koncernen.

"Konverteringen sker gennem en ny aftale med banken. I denne sammenhæng bidrager både ejerne og banken," siger Experts koncernchef Ronny Blomseth til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen ønsker hverken Ronny Blomseth eller Øivind Tiedemandsen at oplyse præcis, hvor meget gæld banken eftergiver.

De mange millioner skal polstre Expert til de næste fem år, hvor koncernen har planer om at bygge en stribe megavarehuse i både Norge og Danmark.

Alene i Danmark er der 25 store varehuse på vej. Men indtil de begynder at skaffe penge i kassen, vil den danske del af Expert være koncernens smertensbarn.

I 2014 blev 32 danske Expert-butikker lukket som led i en større oprydning blandt de mindre Expert-butikker. Det belaster det seneste regnskab med, hvad der svarer til 130 millioner danske kroner.

"Før sommeren (2014, red.) opdagede jeg, at vores butikker ikke var profitable. Det burde jeg have set før," siger Ronny Blomseth til Dagens Næringsliv.

Avisen kan også fortælle, at omstrukturering af koncernen vil sætte et negativt aftryk i det kommende regnskab på op mod 80 millioner kroner, og Ronny Blomseth siger rent ud, at Expert i sit kommende regnskab vil ende med et "større underskud".

Det er mindre end et halvt år siden, at Ronny Blomseth afløste danskeren Lars Christensen på posten som Experts koncernchef. Lars Christensen ønsker i dag ikke at udtale sig om økonomien i Expert-koncernen.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ronny Blomseth og fra Experts danske direktør Jesper Boysen.

Læs også:

Den store oprydning: Det handler kampen om Expert om

Expert ruster sig til priskrig mod Elgiganten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere