Artikel top billede

Expert ruster sig til priskrig mod Elgiganten

Nye mega-varehuse skal tage kampen op med Elgiganten. Nemmere handel på nettet kan blive et af de områder, hvor Expert kan banke konkurrenten.

Et større slag om it-forbrugernes gunst er nu for alvor under opsejling, efter at den norskejede it- og hvidevarekæde Expert har annonceret, at man i begyndelsen af 2015 vil åbne den første af en række kæmpevarehuse.

Ifølge dagbladet Børsen bliver den første front åbnet i Herlev uden for København, hvor Expert efter nytår vil åbne et 3.500 kvadratmeter stort varehus i det kommende Disa-shoppingcenter.

Derefter er det planen at følge op med åbning af yderligere 20-25 nye varehuse indenfor de næste fire-fem år, fortæller Experts danske direktør Jesper Boysen til avisen.

"Vi kigger på de bedste beliggenheder i Danmark. Vi mener, der er basis for 20-25 varehuse over de næste år. Der kommer med sikkerhed 20 varehuse inden for de næste fire-fem år," siger Jesper Boysen.

Experts planer om at udfordre Elgiganten har været undervejs i længere tid, men det er første gang, at Expert sætter konkret adresse på en af de kommende mega-stores.

Planerne om at udfordre Elgiganten har været undervejs i flere år og tog for alvor fart, da Expert i fjor headhuntede Jesper Boysen fra netop Elgiganten, hvor han stod bag både vækst og en stribe imponerende overskud.

Expert har dog endnu ikke løftet sløret for, hvordan man præcis vil skrue sit nye butikskoncept sammen. Et godt bud er dog, at man ligesom Elgiganten vil satse på hård priskonkurrence.

I foråret annoncerede Expert, at man nu går over til en fælles nordisk indkøbspolitik, som skal få tallene på de gule prisskilte ude i butikkerne til at rødme. Læs mere om det her.

Mette Skovgaard Frich fra Retail Institute Scandinavia spår ifølge Børsen, at kampen om de danske kunder bliver benhård. Hun vurderer, at en bedre integration mellem fysiske butikker og nethandel er et område, hvor Expert kan stikke kniven ind hos Elgiganten og snuppe markedsandele fra konkurrenten.

"Elgiganten har førertrøjen på det danske marked for hjemmeelektronik, og det har taget den position, der hedder pris, pris, pris. Hvis man vil have en anden position, skal man udvikle en ny måde at shoppe elektronik på med bedre service eller noget andet, men prisen er stadig en parameter," siger Mette Skovgaard Frich til Børsen.

Læs også:

It-butikkernes vilde rutsjetur

Expert afviser forhandlerkritik: Vi skal kæle for kunderne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere