Artikel top billede

Atea og Dustin i mystisk webdomæne-koks

Domæne-forvirring mellem de to it-kæmper, der normalt er konkurrenter, men nu pludselig i en form for web-alliance.

De svenske afdelinger hos de to forhandlergiganter Atea og Dustin er havnet i en usædvanlig domæneforvirring.

Internetbrugere, der skriver ateashop.se eller ateashop.nu i deres browsere ender nemlig noget overaskende på konkurrenten Dustins site dustin.se.

Det fortæller Computerworlds svenske søstermedie it24.

Ateas svenske markedsdirektør Magnus Sallbring afviser ifølge it24 at have noget med sagen at gøre. Han må dog erkende, at han er overrasket. Men han vælger dog at se på sagen fra den muntre side.

"Jeg synes, det er skideskægt," griner han og sender en hilsen til konkurrenten.

"Du kan jo hilse fra mig og sige, at hvis de (Dustin, red.) har problemer med deres børsintroduktion eller deres salg, så skal de bare sige til. Så skal jeg gerne hjælpe dem," siger han med henvisning til at Dustins ejere i kapitalfonden Altor for nylig lod selskabet notere på børsen i Stockholm.

Hos Dustin afviser man også at have noget at gøre med det, der til forveksling ligner en god gammeldags omgang typosquatting.

"Det er ikke os, som har registreret adresserne," siger Dustins markedsdirektør Caroline Rudbeck, som med et glimt i øjet takker for Ateas tilbud om hjælp.

"Hjælp er vi altid interesseret i. Men jeg ved, at vi begge er gode til det, vi gør, og jeg håber, vi kan fortsætte med inspirere hinanden. Og jeg synes det er vigtigt, at man har respekt for hinandens varemærker."

Begge de famøse web-adresser er ifølge it24 registreret af et svensk selskab ved navn Drosbakken AB. Firmaet har tidligere samarbejdet med Atea i Sverige i forbindelse med Ateas sponsoraftaler med det svenske atletikforbund.

Det er dog uklart, hvorfor selskabet har registreret begge de Atea-lignende adresser og ikke mindst, hvorfor man derfra bliver sendt videre til Dustins hjemmeside.

Det er ikke lykkedes it24 at komme i kontakt med Drosbakken AB.

I løbet af weekenden er opsætningen af de to webadresser ændret, så de nu leder brugeren til Ateas svenske web-butik.

Læs også:

Pengeregn: Atea forgylder aktionærer efter rekordregnskab

Dustin runder en milliard i omsætning: Her er hemmeligheden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere