Artikel top billede

Denne computer kan blive hjernen i fremtidens selvkørende biler

En computer på størrelse med en iPad kan blive hjernen i fremtidens selv-kørende biler. Audi er langt med udviklingen af computeren, der bliver i stand til selv at lære og udvikle sig efter brugerens kørsel.

Det tyske bilfirma Audi AG er langt med udviklingen af det såkaldte zFAS-board, som kan blive hjernen i selskabets kommende biler.

Audi udvikler den lille computer sammen med chip-selskaberne Mobileye og Nvidia samt hardware-producenten Delphi. Det bliver sidstnævnte, der skal samle enheden.

Ifølge Audi bliver zFAS-enheden udstyret med både en EyeQ3 mobilprocessor fra Mobileye samt Nvidias nye Tegra K1-processor.

Den lille enhed vil skulle behandle alle oplysninger fra sensorer og kameraer rundt omkring på bilen og i realtid omforme dem til instruktioner til bilens styring.

Skal kunne forbedre sig selv

Selskabet er snart klar med de første udgaver af zFAS, som fra bilerne løbende skal sende data tilbage til Audi, hvor de vil blive behandlet af selskabets systemer, inden de sendes tilbage til bilen igen.

"Her skal data behandles ved hjælp af 'machine learning'-algoritmer og kunstig intelligens, inden de sendes tilbage til bilen. Dermed vil zFAS-boardet løbende blive udviklet til senere at kunne håndtere komplekse situationer langt bedre," lyder det fra selskabet.

Det er planen, at zFAS-enheden skal sættes i produktion inden for kommende par år, hvor den som det centrale interface vil skulle håndtere alle funktioner inden for automatisk styring af bilen.

Ifølge Audi vil zFAS-boardet gradvist blive udrullet gennem Audis model-portefølje.

Bilfirmaet betegner udviklingen af zFAS-enheden som en "milepæl på vejen mod de nye automatiske køre-funktioner."

Der eksperimenteres i dag i stor stil med automatisk styring i bil-industrien.

Fordelen ved automatisk styring er blandt andet, at de automatisk styrede biler vil kunne køre ekstremt tæt på hinanden uden at ramme hinanden, hvilket vil kunne give langt bedre udnyttelse af pladsen på vejene.

I dag er de fleste selvkørende biler baseret på en række forskellige systemer, der er koblet sammen.

Ifølge Audi er zFAS-systemet det første af slagsen, der håndterer samtlige autonome funktioner i bilen under samme digitale motorhjelm i en central domæne-arkitektur, som selskabet kalder det.

"Takket være den høje integrations-grad er det nye board mindre end en tablet-pc," lyder det fra Audi.

Enheden kan desuden skaleres på flere måder og er derfor fremtidssikret, lyder det fra selskabet.

Læs mere om fremtidens biler her:

2015 i bil-teknologiernes navn: It-firmaerne flokkes om at gøre din bil til en smartbil.

Googles Android-kode indtager din bil: Mød det nye Android Auto

De første billeder: Her er Googles selvstyrende bil - uden rat og pedaler

Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere