Artikel top billede

Vild plan: Kina vil installere 3D-printere i 400.000 skoler

Den kinesiske regering har planer om at få rullet en lille halv million 3D-printere ud på sine folkeskoler. Det er dobbelt så mange maskiner, som Gartner har forudset vil blive solgt i år.

Millionvis af kinesiske skolebørn kan se frem til at skulle arbejde med 3D-printere inden for en meget overskuelig fremtid.

For ifølge den kinesiske regering er planen, at der over de næste to år skal rulles omkring 400.000 3D-printere ud på samtlige af den folkerige republiks folkeskoler.

Kineserne har endnu ikke meldt ud, hvilken type 3D-printere, der er tale om, men den taiwanske 3D-printerproducent XYZprinting har maskiner på hylderne til under cirka 3.000 kroner.

Det skriver nyhedssitet 3Dprint.com.

Gartner har regnet forkert

Stifteren af 3Dprint.com, Brian Krassenstein, undrer sig i en artikel over de kinesiske udmeldinger.

Hans forundring går dels på, at der er så mange folkeskoler i Kina, og dels på at it-analysevirksomheden Gartner har forudset, at der i 2015 vil blive solgt i alt 217.250 3D-printere.

Salgstallet af 3D-printere vil 2016 ifølge Gartner lyde på 434.000 maskiner, mens vi først i 2017 og 2018 vil have bevæget os i et decideret millionsalg.

"Markedet vokser, og det sker hurtigere, end nogle af top-analytikerne havde forventet. Når skolerne bliver udstyret med disse maskiner og får de nødvendige værktøjer til at uddanne masserne, vil væksten blot stige," vurderer Brian Krassenstein.

Han efterlyser derfor, at hans egen præsident Barack Obama, søsætter et lignende initiativ.

Dansk hospital begynder at 3D-printe knogler til patienter


Gigantisk 3D-printer bygger 10 huse på en dag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere