Artikel top billede

Københavns Kommune binder sit ERP-system til KMD i 11 år

KMD har vundet retten til at levere ERP-platformen til Københavns Kommune samt vedligeholdelse og drift i hele 11 år. Vi har spurgt, om det er en god idé.

Københavns Kommune og KMD har valgt at slå pjalterne sammen i forbindelse med udskiftningen af kommunens økonomisystem.

Det er sket efter et EU-udbud, som KMD har vundet.

Det nye system er baseret på SAP's databaseteknologi, der hedder HANA.

HANA er en in-memory databehandlingsplatform, som giver mulighed for at analyse store datamængder i realtid.

HANA forbindes ofte med meget store og krævende installationer, og det er da også den begrundelse, der angives af KMD i forbindels med kommunens økonomisystem.

"Kommunerne kan man i dag snildt sammenligne med private virksomheder, og Købehavns Kommune er i sagens natur en af de helt store organisationer i Danmark. Derfor giver det rigtig god mening, at de benytter en teknisk platform, som oprindelig er designet til at styre store koncerner med," lyder det fra KMD's boss, Eva Berneke.

Lang aftale

Aftalen mellem de to parter løber hele i 11 år.

Ægteskabet mellem parterne hører således til i den lange ende af skalaen.

Kasper Schmidt, direktør i Københavns Kommunes Koncernservice. Er I ikke bange for at binde kommunen til én leverandør så langt ud i fremtiden?

"Der er meget store transitionsomkostninger forbundet med at skifte et ERP system for en organisation af vores størrelse. Det betyder derfor, at man skal have en kontraktperiode af en vis længde for at realisere gevinsterne. Når det så er sagt, så er Københavns Kommune efter implementeringen af systemet ikke bundet i mere end seks måneder. Uopsigeligheden gælder kun for leverandøren."

Danske it-chefer fortæller ofte til Computerworld, at de korte kontrakter med mulighed for genforhandling af både tjenester og priser er en langt mere økonomivenlig model. Det mener Københavns Kommune ikke?

"Ikke når vi taler om en så kompleks ydelse som et ERP-system i en organisation som vores. De største omkostninger ligger i anvendelsen af systemet, og ikke i de direkte driftsbetalinger til leverandøren. Hertil skal man så i øvrigt generelt lægge, at udbudsreglerne jo ikke giver fuldstændig frie hænder til at genforhandle priser og leverancer."

Så I frygter ikke for økonomi- eller kvalitetsforringelser i så lang en kontrakt?

"Nej, vi har en forventning om en holdbar løsning både kvalitets- og omkostningsmæssigt. I den situation kvaliteten falder eller prisreguleringsmekanismerne i kontrakten ikke vurderes at være tilstrækkelige, så er der en række håndtag i kontrakten, der regulerer det. Så samlet set forventer vi, at det bliver en økonomisk gevinst for kommunen."

Hvad koster den samlede løsning over 11 år?

"Der er tale om en stor investering for kommunen, et trecifret millionbeløb. Men vi forventer samtidig betydelige effektiviseringsgevinster, når systemet er sat i brug."

Løsningen skal implementeres over de næste par år, og den er planlagt til at gå i luften i 2018.

KMD leverer administrative it-system i form af KMD Opus, til en stribe kommuner. Det nye projekt med Københavns Kommune bliver dog en helt selvstændig it-løsning.

Læs også:
København flytter telefonkøen ud i skyen og sparer millioner

Store forandringer for it-afdelingen: Sådan ser ERP ud i dag

Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere