Artikel top billede

Menneskelig fejl bag digital post-brøler hos Skat: 230.000 virksomheder har modtaget forkert brev

En menneskelig fejl i et Excel-ark hos Skat gjorde, at 230.000 danske virksomheder onsdag modtog digitale post-beskeder, som egentlig var beregnet til andre virksomheder.

Skat udsendte onsdag den glædelige nyhed til de danske virksomheder om, at de nu kan indberette deres selvangivelse for 2014 i det spritnye tast-selv-selskabsskattesystem.

Desværre opstod der en menneskelig fejl undervejs.

Fejlen betød, at 230.000 selskaber har modtaget digitale post-beskeder, der er adresseret til andre virksomheder.

Rod i indbakkerne

Computerworld har således modtaget flere mails fra undrende regnskabsansvarlige, der har grublet godt og grundigt over modtageren på det digitale brev, som de onsdag modtog fra Skat i deres digital post-indbakke.

"Skat har problemer med brevfletning/elektronisk post. De sender beskeder ud til andre end den tilsigtede modtager. Vi har intet at gøre med det firma, som brevet er stilet til," lyder det fra fra en vinforhandler.

"Jeg har i dag modtaget et (heldigvis uskyldigt og ikke-følsomt) brev fra Skat i min e-boks, som har en helt anden virksomhed som den ønskede modtager. Jeg er for kort tid siden blevet ringet op af et tredie firma, som har modtaget min tilsvarende meddelelse fra Skat," er beskeden fra et holding-selskab.

Menneskelig fejl bag

Skat forklarer til Computerworld, at 230.000 selskaber har modtaget digitale post-beskeder med andre modtagernavne end deres egen virksomhed.

Her lyder det, at årsagen til brevrodet er en menneskelig fejl.

Baggrunden er, at en medarbejder havde glemt at låse kolonnerne i det store Excel-ark med virksomhederne, hvor blandt andet de 230.000 selskabers navne og CVR-numre figurerer.

"Kolonnerne med firmanavne og CVR-numre er blev forskudt i forhold til hinanden, og det er derfor, at de 230.000 digitale breve er sendt ud med fejl," forklarer pressemedarbejder hos Skat, Thomas Lungholt, til Computerworld.

Ny meddelelse i dag

Han fortæller, at Skat har fået rettet op på fejlen.

Der vil derfor dag vil blive sendt en enslydende besked ud om virksomhedsselvangivelsen for 2014 - denne gang med de rette adressater.

"Vi skriver også i en bemærkning, at virksomhederne skal se bort fra den digital post, de i går modtog fra Skat," fortæller Thomas Lungholt.

Strammer op

Flere virksomheder lufter bekymring over, om Skat monstro vil sende mere følsomme oplysninger ud til virksomhederne, så de eksempelvis risikerer at modtage konkurrenternes årsopgørelser eller lignende.

Skat beroliger med, at der internt vil blive strammet op på afsendelsesprocedurerne.

Den opstramning betyder blandt andet et grundigt dobbelttjek af forsendelser, inden der trykkes på 'send'-knappen, så lignende fejl kan undgås fremover.

Minister vil rydde op i Skats største it-skandale


Kæmpe-usikkerhed om regning for it-oprydning i Skat

Har tabt til e-mailen: Post Danmark omlægger sin forretning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere